Quantcast
Στυλιανίδης: Η πρόσβαση των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία έχει εμφανώς βελτιωθεί - enikonomia.gr
share

Στυλιανίδης: Η πρόσβαση των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία έχει εμφανώς βελτιωθεί

δημοσιεύτηκε:

«Μετά την έγκριση του νέου νομοθετικού πλαισίου που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Αύγουστο του 2016, η πρόσβαση των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία έχει εμφανώς βελτιωθεί» δήλωσε ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που έχει αναλάβει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), χρηματοδοτούμενος από το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ.

Ο επίτροπος τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται αρωγός των ελληνικών αρχών, συμβάλλοντας στην εφαρμογή του προγράμματος και συγχρηματοδοτώντας τη μεταφορά των παιδιών και τη διανομή σχολικών ειδών, συνολικής αξίας 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του προγράμματος Έκτακτης Χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και πρόσθεσε: «Αυτό συμπληρώνει την υποστήριξή μας σε προγράμματα μη επίσημης εκπαίδευσης για περισσότερα από 9.000 παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα».

Την βελτίωση της κατάστασης αναφορικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων επεσήμανε και ο γενικός διευθυντής του ΔΟΜ, Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ. «Πριν από τέσσερις μήνες βρεθήκαμε απέναντι σε μία κατάσταση που προκαλούσε ανησυχία και προβληματισμό. Χιλιάδες παιδιά δεν είχαν πρόσβαση στο ελληνικό σχολείο, γεγονός που επιδείνωνε τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν» είπε και συμπλήρωσε: «Σήμερα, είναι πολύ συγκινητικό να βλέπουμε μία αισθητά πιο βελτιωμένη εικόνα, καθώς τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο είναι πλέον χιλιάδες και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται».

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η χρηματοδότηση ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος έχει βοηθήσει 2.500 παιδιά προσφύγων και μεταναστών, στην Ελλάδα, να επιστρέψουν στο σχολείο. Χρηματοδοτούμενο από το μηχανισμό Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ, το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου Πολυτομεακή βοήθεια και προστασία των μεταναστών και των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.