http://www.enikonomia.gr/timeliness/143482,gennimata-etoimazoume-ena-schedio-ellada.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_143482_f97f1437fc-a3a5937e5f3f6558.jpg «Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει πια καραμέλα» ,τόνισε με έμφαση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά,... 3/6/2017 4:01:00 PM

Γεννηματά: Ετοιμάζουμε ένα «Σχέδιο Ελλάδα»

Γεννηματά: Ετοιμάζουμε  ένα  «Σχέδιο Ελλάδα»

«Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει πια καραμέλα», τόνισε με έμφαση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στις πολιτικές πρακτικές της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Η κ.Γεννηματά επισήμανε πως « χρειάζεται ένα συνολικότερο σχέδιο με αναπτυξιακά projects σε όλη την περιφέρεια για πραγματικές αλλαγές στην οικονομία, το κράτος και τη φορολογία. Ένα σχέδιο που δουλεύουμε και το έχουμε ονομάσει "Σχέδιο Ελλάδα».

Μάλιστα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι « σύντομα η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι το τρίτο σε δύναμη κόμμα στο λαό, μετά την τρίτη θέση που ήδη έχει καταλάβει στη Βουλή. Το μήνυμα που στέλνουμε κάθε μέρα είναι διεύρυνση, συσπείρωση, ανανέωση. Και μιλώ για ανανέωση γιατί κάθε μέρα έρχονται νέοι άνθρωποι που ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Προσπαθούμε για το νέο, το μεγαλύτερο, για να δυναμώσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Εν συνεχεία η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ λέγοντας «επισημάναμε ότι αυτή η συμφωνία δεν βγαίνει και αν φέρει εφαρμοστικούς νόμους για να υλοποιήσει αυτή τη βαριά συμφωνία, δεν θα τους στηρίζαμε στη Βουλή. Αυτό ήταν από εμάς ξεκάθαρο από το καλοκαίρι του 2015. Πώς εμείς λοιπόν εμείς σήμερα θα ψηφίσουμε μέτρα για τα οποία την αποκλειστική ευθύνη έχει αυτή η κυβέρνηση; Δεν θα ψηφίσουμε εμείς νέα μέτρα. Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο.

Ούτε ο κ. Τσίπρας μπορεί μόνος του ούτε ο κ. Μητσοτάκης, και μόνο μαζί μπορούμε με ένα συμφωνημένο συνολικό σχέδιο για τη χώρα. Όπως έκαναν όλες οι χώρες που αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα. Μια σύγχρονη αναπτυξιακή-παραγωγική συμφωνία που θα εδράζεται σε μια δημιουργική σχέση συνεργασίας και όχι αντιπαλότητας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μια νέα σχέση κοινωνίας – κράτους – αγοράς.

Με αυτούς τους πολιτικούς συσχετισμούς εθνική συνεννόηση και ισχυρή κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ το επιθυμούν. Αντίθετα το εμποδίζουν. Το καλοκαίρι του 2015 είπαμε στον κ. Τσίπρα: Αξιοποίησε τα 5 κόμματα που σε στηρίζουν και τους 250 βουλευτές, κάνε τώρα εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, σταθεροποίησε τον τόπο και μην πας σε εκλογές. Δεν μας άκουσαν, δεν αξιοποίησαν αυτή την τεράστια δύναμη».

Επίσης διαχώρισε την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς έχουμε πολλές κοινές αναφορές. Με τον κόσμο που έπεισε και παραπλάνησε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θεώρησε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος μάς συνδέουν ισχυροί δεσμοί. Με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε τίποτα κοινό. Αυτή η ηγεσία πρέπει να ηττηθεί. Και πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά. Γιατί αυτό είναι το συμφέρον του τόπου».

«Ακούσαμε για επανίδρυση του κράτους και το κράτος έγινε χειρότερο στην πενταετία της ΝΔ. Όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλά για μεταρρυθμίσεις και φορολογικά κίνητρα δεν πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον από μια αυτοκριτική για την 5ετία Καραμανλή;

Ο χώρος μας πρέπει να σταματήσει από τη μια μεριά τους ετεροβαρείς συμβιβασμούς με το Λαϊκό Κόμμα και τους συντηρητικούς της Ευρώπης και από την άλλη να σταματήσει τους εναγκαλισμούς με τους αριστερούς λαϊκιστές και δογματικούς απλά και μόνο γιατί χρειάζεται ένα περιτύλιγμα για να αλλάξει τις εντυπώσεις για το πώς πορεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια. Και τώρα καταλαβαίνουν όσα λέμε εμείς για τη χώρα μας: αυτόνομη πορεία και ριζοσπαστική ατζέντα για την Ευρώπη. Αν καταφέρει να τα επιβάλει αυτά ο κ. Σουλτς θα δούμε θετικές εξελίξεις, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Γερμανία έχει εθνική στρατηγική – αυτό που δεν καταφέραμε να έχουμε ποτέ εμείς. Από την άλλη όμως, δεν πρέπει να αδικούμε τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές. Στήριξαν τη χώρα μας απέναντι στις ακραίες απαιτήσεις, στη συζήτηση για άτακτη χρεοκοπία και Grexit. Στήριξαν τον ελληνικό λαό και όχι την κυβέρνηση όπως θέλει να υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε με έμφαση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ