Quantcast
Γιάννης Κεφαλογιάννης: Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε τα μέτρα - enikonomia.gr
share

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε τα μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές είναι πάγιο, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Επανέλαβε δε ότι το αίτημα της ΝΔ για εκλογές είναι ούτως ή άλλως ανεξάρτητο από το αν θα κλείσει ή όχι η αξιολόγηση και αυτό διότι: «Θεωρούμε ότι η παρούσα κυβέρνηση, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες ούτως ή άλλως με τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται κάνουν κακό τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικονομία. Και μη ξεχνάτε επίσης ότι ακόμα και αν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, το πρόγραμμα δεν τελειώνει. Θα υπάρξει και τρίτη αξιολόγηση και ενδεχομένως και προετοιμασία για μια μεταβατική περίοδο μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος. Επομένως από εμάς σαν ΝΔ, είναι πάγιο το αίτημα των εκλογών από εκεί και πέρα όμως αν δούμε ότι καθυστερούν ακόμα περισσότερο, ή δεν κλείνουν την αξιολόγηση, τότε και εμείς θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την τακτική μας».

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο των διαπραγματεύσεων υπογράμμισε ότι η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Είπε:«Δηλαδή ακόμα και στο απευκταίο ενδεχόμενο που θα καθυστερήσουν ακόμα περισότερο και δεν θα κλείσουν τουλάχιστον στον επόμενο μήνα που εμείς υπολογίζουμε, τότε εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε για να έχουμε και μια αντίστοιχη στρατηγική ως αξιωματική αντιπολίτευση».

Έκανε επίσης σαφές ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή όταν κλείσει αξιολόγηση, λέγοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος ήταν ξεκάθαρος πάνω σ’ αυτό το θέμα στη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης. «Είπε (σσ: ο πρόεδρος του κόμματος) ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε τα μέτρα». Ανεξάρτητα από το μίγμα των μέτρων, εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτά τα μέτρα, επισήμανε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σε άλλο σημείο σχετικά με τη διάσταση απόψεων μεταξύ των θεσμών, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε -μεταξύ άλλων: «Για να είμαι δίκαιος, προφανώς υπάρχουν και λάθη από την πλευρά των Ευρωπαίων και πολύ μεγάλα λάθη και μάλιστα σαν ΝΔ εμείς τα έχουμε αναδείξει […] Έχουμε φτάσει μετά από 14 μήνες και ακόμα συζητάμε το πότε και αν θα κλείσει (η αξιολόγηση), καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν ευθύνες ξεκάθαρες και από την πλευρά της κυβέρνησης. Δεν λέω ότι είναι μόνο της κυβέρνησης, είναι δύο τα μέρη, επομένως η ευθύνη είναι και των δύο, αλλά σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη. Όσο υπάρχει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση, τόσο θα ακούγονται φωνές εντός και εκτός της Ελλάδας και εντός και εκτός της Ευρώπης που θα λένε ότι πρέπει να υπάρξει παράταση στα προγράμματα και πρέπει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Η ΝΔ -σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης- έχει ξεκάθαρη άποψη, σύμφωνα με την οποία «όσο πιο γρήγορα μπορέσουν και προχωρήσουν κάποια πράγματα όσον αφορά κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές που ούτως ή άλλως θα τις κάναμε και χωρίς το μνημόνιο και όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα όσον αφορά την οικονομία και την αγορά, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε ενδεχομένως να απαλλαγούμε από την μέγγενη αυτών των προγραμμάτων».

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, παρουσία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε ότι στη διάρκειά της θα γίνει ο συντονισμός της στρατηγικής του κόμματος όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και σε θέματα που αφορούν το εσωτερικό «μέτωπο» και μάλιστα τομείς αιχμής.

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι οι τομεάρχες του κόμματος είναι σε απόλυτη συνεννόηση και με τον πρόεδρο και με τη γραμμή την οποία εκφράζει σε κεντρικό επίπεδο. Υπογράμμισε, επίσης, ότι το κόμμα της ΝΔ είναι συμπαγές και ότι δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα ομοιογένειας ή και εσωτερικής ισορροπίας μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.