Quantcast
Berenberg: Ένα Grexit δεν θα λειτουργήσει όπως η χρεοκοπία της Lehman - enikonomia.gr
share

Berenberg: Ένα Grexit δεν θα λειτουργήσει όπως η χρεοκοπία της Lehman

δημοσιεύτηκε:

Προς το τέλος της εβδομάδας πιθανολογεί να υπάρξει κάποια αχτίδα λύσης ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg, Holger Schmieding, που θεωρεί ότι η Ελληνική οικονομία, οι τράπεζες και το φορολογικό σύστημα βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης καθώς και ότι οι Έλληνες διαπραγματευτές θα πρέπει να υποχωρήσουν πολύ από τις παρούσες θέσεις τους για να πετύχουν μια συμφωνία.  

Ο Holger Schmieding αναφέρει ότι η διαπραγματευτική αδυναμία της Ελλάδας είναι ότι έχει πρόβλημα ρευστότητας και απέναντι της έχει 18 υπουργούς που γνωρίζουν ότι ο χρόνος δουλεύει σε βάρος της Ελλάδας, ενώ θεωρεί ότι η χώρα όπως και όλη η Ευρώπη δεσμεύεται από προηγούμενες συμφωνίες. Αναφέρετε δε στην επιτυχία του προγράμματος σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία για να καταρρίψει τα Ελληνικά επιχειρήματα για αποτυχία της ύφεσης. Διαπραγμάτευση υπάρχει μόνο στη βάση των συμφωνηθέντων σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Βρετανικής Τράπεζας.

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να «διασχίσει το τελευταίο μίλι» αναφέρει ο Holger Schmieding, όχι όμως σε βάρος των φορολογουμένων των κρατών μελών για να ξοδέψει η Ελληνική κυβέρνηση τα χρήματα τους σε ανεδαφικές υποσχέσεις που έκανε προεκλογικά.

Ολοκληρώνοντας την ανάλυση του στο Bloomberg ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Berenberg , Holger Schmieding αναφέρει ότι μια απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ με ενδεχόμενο bank rub δεν θα έχει τα αποτελέσματα που είχε η Lehman στις ΗΠΑ.  

 

Δείτε εδώ την ανάλυση

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.