Quantcast
Διευκρινήσεις ζητά η ΚΕΔΕ για τους δημοτικούς συμβούλους-συνταξιούχους που τοποθετούνται σε άμισθες θέσεις - enikonomia.gr
share

Διευκρινήσεις ζητά η ΚΕΔΕ για τους δημοτικούς συμβούλους-συνταξιούχους που τοποθετούνται σε άμισθες θέσεις

δημοσιεύτηκε:

Να υπάρξει άμεσα από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών πλήρης διευκρίνιση για το καθεστώς που διέπει συνταξιούχους που είναι δημοτικοί σύμβουλοι και τοποθετούνται σε άμισθες θέσεις διοίκησης των δήμων, ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, ο νόμος που έχει ψηφισθεί είναι ασαφής, με συνέπεια αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι να κινδυνεύουν να τους ανασταλεί η καταβολή των συντάξεών τους, παρότι δεν κατέχουν έμμισθες θέσεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιμένει, ως γνωστόν, ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, το θέμα τέθηκε από τον πρόεδρο του ΔΣ, Γιώργο Πατούλη, επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει αυξήσει τους μισθούς των γενικών γραμματέων, των ειδικών γραμματέων και των ειδικών συμβούλων της.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», Απόστολος Κοιμήσης επισήμανε ότι με διάταξη σε νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, η κυβέρνηση εξαίρεσε από τον περιορισμό αυτό, τα μέλη των ΔΣ των ΔΕΚΟ, των δομών Υγείας και των Ανεξάρτητων Αρχών, που είναι συνταξιούχοι.

Αντιδράσεις για τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης


Να πάρει πίσω, τουλάχιστον για τους αιρετούς του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης, τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κάλεσε την κυβέρνηση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που συνεδρίασε σήμερα.

Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης, καταλόγισε στην κυβέρνηση πρόθεση να εκθέσει την αυτοδιοίκηση. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επανέφερε την πρόταση του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της αυτοδιοίκησης για μείωση των μισθών του πολιτικού προσωπικού, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, στο ύψος της αμοιβής που λαμβάνει ο δήμαρχος Αθηναίων. «Σήμερα ένας υπουργός ή ένας βουλευτής» λαμβάνει διπλάσιο μισθό, είπε, από εκείνο του δημάρχου της πρωτεύουσας της χώρας.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.