Quantcast
Το Ποτάμι: Η λειτουργική ενοποίηση του ΕΦΚΑ ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει - enikonomia.gr
share

Το Ποτάμι: Η λειτουργική ενοποίηση του ΕΦΚΑ ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει

δημοσιεύτηκε:

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι μόνο ακολουθούν λάθος δρόμο, αλλά δεν μπορούν να εφαρμόσουν ούτε καν αυτό που ψήφισαν», αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του επισημαίνοντας ότι η λειτουργική ενοποίηση του ΕΦΚΑ ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει αφού ούτε καν έχουν παυθεί οι διοικήσεις των πρώην ασφαλιστικών ταμείων.

«Ο επανυπολογισμός των υφιστάμενων συντάξεων και η έκδοση νέων δεν μπορεί να γίνει εξαιτίας τόσο της έλλειψης μηχανοργάνωσης όσο και της μη δυνατότητας υπολογισμού με τον δείκτη μεταβολής μισθών, όπως δήλωσε η ΕΛΣΤΑΤ». Επίσης, το Ποτάμι προσθέτει ότι ο υπολογισμός των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών με το νέο σύστημα είναι προβληματικός και γίνεται σε εισοδήματα δύο ετών πίσω, ενώ η εισπραξιμότητα είναι αμφίβολη όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία και τα μπλοκάκια με έναν ή δύο εργοδότες καλούνται να έρθουν σε σύγκρουση με τους εργοδότες τους για το ποιος θα πληρώνει τις εισφορές.

Το Ποτάμι κάνει λόγο για θνησιγενή αρχιτεκτονική του νέου συστήματος που οδήγησε σε αύξηση των εισφορών, σε διαγενεακή ανισότητα εις βάρος των νέων και σε μαζικό κλείσιμο βιβλίων των ελεύθερων επαγγελματιών και πρωτοφανή προχειρότητα σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα υλοποίησής του. «Προχειρότητα που επιχειρεί να διορθώσει τώρα η κυρία Αχτσιόγλου, ξηλώνοντας αυτά που θεσμοθέτησε πριν από λίγους μήνες ο προκάτοχός της», σημείωνει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.