Quantcast
Σταμάτης στον Realfm 97,8: H ασάφεια έχει βέβαιες, δυσάρεστες, επιπτώσεις στην οικονομία - enikonomia.gr
share

Σταμάτης στον Realfm 97,8: H ασάφεια έχει βέβαιες, δυσάρεστες, επιπτώσεις στην οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να καταλάβει κανείς που το πάει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο κ. Σταμάτης απαντώντας στο ερώτημα πώς βλέπει την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και εάν πιστεύει ότι μπορεί να κλείσει έως τις 20 Μαρτίου ή φοβάται επανάληψη του σεναρίου του καλοκαιριού του 2015 είπε: «Πολύ φοβάμαι ότι βαδίζουμε βήμα-βήμα σε αναβίωση των καταστάσεων που ζήσαμε το 2015.

Σας θυμίζω την τελευταία ομιλία που έκανε στη Βουλή ο κ. Τσακαλώτος, στην επιτροπή, όταν είχαμε ζητήσει να μας ενημερώσει επί των αποφάσεων του Eurogroup.

Ουσιαστικά είπε τρία πράγματα: Παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε πολιτική συμφωνία στο Eurogroup, ότι δεν υπήρξε θέμα τερματισμού της λιτότητας και ότι δεν ήξερε ούτε πώς, ούτε πότε θα κλείσει η αξιολόγηση. Είναι μία αξιολόγηση που έχουμε βαρεθεί, έχουμε κουραστεί να μετράμε τις φορές που θα έκλεινε, δια δηλώσεων των αρμόδιων υπουργών και του ίδιου του Πρωθυπουργού ακόμη».

«Εδώ, πρέπει να έχει κάποιος μαντικές ικανότητες για να καταλάβει και που το πάνε. Επειδή όμως όλη αυτή η ασάφεια έχει βέβαιες, δυσάρεστες, επιπτώσεις στην οικονομία μου φαίνεται πολιτικά παράλογο να επιμηκύνουν αυτό το χρονικό διάστημα, άρα να αυξάνουν τα μέτρα που χρειάζεται να πάρουν χωρίς να έχουν στο μυαλό τους κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι η εκτίμησή μου» πρόσθεσε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.