Quantcast
Παπαδοπούλου: Το ερώτημα δεν είναι πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, αλλά και πως - enikonomia.gr
share

Παπαδοπούλου: Το ερώτημα δεν είναι πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, αλλά και πως

δημοσιεύτηκε:

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της το βράδυ της Τρίτης, στον τ/σ ″Kontra″ είπε ότι στόχος της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση, είναι να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

Σημείωσε ότι ασκούνται πιέσεις εκ μέρους των δανειστών για υιοθέτηση μέτρων, προσθέτοντας ότι αυτά είναι απαιτήσεις από το φθινόπωρο του 2015, «άρα καταρρίπτεται το επιχείρημα της ΝΔ ότι, αυξάνεται ο λογαριασμός, επειδή η κυβέρνηση καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης».

Είπε ότι σε περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου, πρέπει να μειωθεί ταυτόχρονα ο φόρος στις επιχειρήσεις και ο ΕΝΦΙΑ, καθώς «τα μέτρα και τα αντίμετρα θα ψηφιστούν ταυτόχρονα», προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση αφορούν την περίοδο από το 2019 και μετά.

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές το Φθινόπωρο του 2015, με τον λαό να γνωρίζει ότι είχε υπογραφεί τρίτο μνημόνιο και υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συνολικής συμφωνίας, που να περιλαμβάνει και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πλεονάσματα.

Απαντώντας στις επικρίσεις του στελέχους της ΝΔ Σάκη Ιωαννίδη, είπε ότι η ΝΔ για μικροπολιτικούς λόγους καλεί την κυβέρνηση να ψηφίσει μέτρα, τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί.

«Το ερώτημα δεν είναι πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, αλλά και πως» ανέφερε, χαρακτηριστικά, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Σε ότι αφορά το Ασφαλιστικό, θέμα με το οποίο «άνοιξε» η εκπομπή, η Μανταλένα Παπαδοπούλου είπε ότι έπρεπε να αναδιοργανωθεί, ούτως ή άλλως, ενώ η ανάγκη αυτή κατέστη επιτακτικότερη μετά το πλήγμα στο σύστημα, που επέφερε το κούρεμα του PSI.

Ερωτηθείσα αν η αναδιοργάνωση του Ασφαλιστικού ήταν πρωτοβουλία της κυβέρνησης ή μνημονιακή απαίτηση, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ απάντησε ότι «κάποια ζητήματα είναι αυτονόητα», επαναλαμβάνοντας, ουσιαστικά, ότι η κυβέρνηση έπρεπε να αναδομήσει το Ασφαλιστικό.

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου απαντώντας σε σχετική παρατήρηση εξέφρασε αμφιβολίες για το αν η κυβέρνηση είχε τα χρονικά περιθώρια «μεταβατικής» περιόδου από το «παλαιό» στο «νέο» Ασφαλιστικό, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι και οι ρυθμοί, αλλά και τα χρονοδιαγράμματα αυτής της μετάβασης πρέπει να επιταχυνθούν.

Σε ό,τι αφορά περικοπές συντάξεων, σύμφωνα με το ΑΠΕ, είπε ότι αυτό ήταν απαίτηση των δανειστών, σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι εν εξελίξει.

Σε σχέση με τις αποδιδόμενες στις υπηρεσίες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Ασφαλιστικού, είπε ότι πρέπει να αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.

Αναφερόμενη στην ΝΔ, είπε ότι «αν ήταν κυβέρνηση θα είχε κλείσει την αξιολόγηση, περικόπτοντας θέσεις στην Δημόσια Διοίκηση και απολύοντας δημοσίους υπαλλήλους».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.