Quantcast
Παράταση της προθεσμίας πληρωμής των εισφορών ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης - enikonomia.gr
share

Παράταση της προθεσμίας πληρωμής των εισφορών ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

δημοσιεύτηκε:

Επείγουσα επιστολή με την οποία ζητά παράταση της προθεσμίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχσιόγλου και τον αρμόδιο υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο.

Ειδικότερα, με την επιστολή του ο ΕΣΘ ζητά παράταση της προθεσμίας, μέχρι να εκκαθαριστούν όλες οι εκκρεμότητες, δεδομένου ότι κινδυνεύουν να χαθούν πολλές ρυθμίσεις των 100 δόσεων.

Όπως εξηγεί ο ΕΣΘ, παρά την παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, που ζήτησε ο ΕΣΘ και δόθηκε ως τις 17 Μαρτίου 2017, “τα προβλήματα των εμπόρων δεν λύθηκαν, διότι πολλές εισφορές δεν εκκαθαρίστηκαν, όπως για παράδειγμα εκείνες όσων εμπλέκονται με δύο ασφαλιστικά Ταμεία”.

Στο πλαίσιο αυτό, “πρόταση του ΕΣΘ προς την ηγεσία του υπουργείο Εργασίας, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν γνωρίζουν τι πρέπει να πληρώσουν, προκειμένου να μην χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων, να πληρώσουν την κατώτερη δόση εισφορών και να τακτοποιηθεί το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό, με την εκκαθάριση του έτους 2016”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.