Quantcast
Νίκη Κεραμέως: Η αέναη διαπραγμάτευση κάνει τεράστια ζημιά στην οικονομία - enikonomia.gr
share

Νίκη Κεραμέως: Η αέναη διαπραγμάτευση κάνει τεράστια ζημιά στην οικονομία

δημοσιεύτηκε:

Άκρως ενθαρρυντικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των ολλανδικών εκλογών η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm». Είπε: «Από τα αποτελέσματα αυτά προκύπτει ότι η Ευρώπη στο σύνολό της μπορεί να νικήσει τον λαϊκισμό και να βγει από το τέλμα, στο οποίο έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια».

«Νομίζω ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα των πολιτών της Ολλανδίας και ευελπιστούμε ότι το ίδιο θα συμβεί στη χώρα μας σύντομα» ανέφερε, ενώ σε ό,τι αφορά την πρωτοφανή –όπως είπε– συμμετοχή των ψηφοφόρων, σημείωσε: «Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και το λέω και με αναφορά και στην Ελλάδα, γιατί αν πρέπει κάτι να παλέψουμε όλοι μαζί ως πολιτικό σύστημα, είναι η αποχή αυτή είναι μια πολύ μεγάλη μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί ως πολιτικό σύστημα απέναντι στην αποχή».

Πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών νομίζω είναι μια απάντηση γενικότερα σε τάσεις αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και είναι κάτι το οποίο πρέπει να συγκρατήσουμε από τις χθεσινές εκλογές».

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι το πρόβλημα σήμερα του ελληνικού Δημοσίου δεν είναι τόσο το μέγεθός του όσο η ανορθολογική κατανομή του προσωπικού του. Υπογράμμισε πως ξεκάθαρα έχει μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος για το ότι «δεν θα γίνουν απολύσεις πλην περιπτώσεων βεβαίως πλαστών πιστοποιητικών και ούτω καθεξής» και σημείωσε πως «θα υπάρξει αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά δεν συνοδεύεται με κάποιο τιμωρητικό πρόσημο».

Για το αν θα κλείσει η τεχνική συμφωνία με τους δανειστές έως τις 20 Μαρτίου, η κ. Κεραμέως τόνισε, μεταξύ άλλων: «Ως Ελληνίδα πολίτης εύχομαι να κλείσει η αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το καλό της χώρας για να μπορέσει η οικονομία να σταθεροποιηθεί έστω και στο ελάχιστο. Αυτή η διαρκής, η αέναη διαπραγμάτευση, κάνει τεράστια ζημιά και στην οικονομία».

Για τον τομέα της Παιδείας, είπε πως πρέπει να δοθεί και πάλι πνοή στο Λύκειο. «Το Λύκειο ως αυτόνομη παιδαγωγική μονάδα έχει μετατραπεί σε έναν προθάλαμο των πανελλήνιων εξετάσεων. Ίσως ένας τρόπος θα ήταν να συνυπολογίζεται η επίδοση του μαθητή τα τρία αυτά χρόνια στο λύκειο και λέω να συνυπολογίζεται τόσο, προκειμένου να υπάρχει μια πορεία, η οποία αποτιμάται και όχι μόνο μία ημέρα μια εξέταση κι επίσης για να δοθεί εκ νέου στο λύκειο ο παιδαγωγικός αυτόνομος (του) χαρακτήρας. […] θέλει συνετές λύσεις, προσεκτικά βήματα γιατί με κάθε αλλαγή του πολιτικού συστήματος αυτή η αλλαγή επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.