Quantcast
Χριστοφιλοπούλου: Τα μέτρα αποτελούν το 4ο μνημόνιο - enikonomia.gr
share

Χριστοφιλοπούλου: Τα μέτρα αποτελούν το 4ο μνημόνιο

δημοσιεύτηκε:

«Τα μέτρα αποτελούν το 4ο Μνημόνιο. Χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση. Βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έτσι, όπως τα έκανε, ας τα κλείσει όπως νομίζει», τονίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, και προσθέτει «επειδή όμως είναι ανίκανη ακόμη και γι’ αυτό, το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να σηκωθεί να φύγει. Αυτό πράγματι θα υπηρετούσε το εθνικό συμφέρον».

Σε ερώτηση για το αν θα ψηφίσει η ΔΗΣΥ τα αντίμετρα της κυβέρνησης δηλώνει ότι «λέμε όχι στους ατελέσφορους, επικίνδυνους ερασιτεχνικούς χειρισμούς, όχι και στα συνακόλουθα επαχθέστατα και καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου».

Η κα Χριστοφιλοπούλου για το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΣΥ σε οικουμενική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή υπογράμμισε «σε καμία περίπτωση». Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας, τον Σεπτέμβριο 2015, πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να συγκροτηθεί οικουμενική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Επέλεξε να συνεργαστεί αποκλειστικά με τους δεξιούς εθνολαϊκιστές ΑΝΕΛ. Το προτείναμε και τον Μάρτη 2016. Δεν το αποδέχθηκε ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν επανερχόμαστε».

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι «αν η εθνική ανάγκη επιβάλλει τη συνεργασία με άλλα κόμματα, θα βασιστεί σε συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία, με στόχους και χρονοδιαγράμματα, με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης συνεργασίας» και διαψεύδει ότι η κα Γεννηματά δήλωσε ότι αν μετά τις εκλογές δεν σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα οδηγήσει τη χώρα σε δεύτερες εκλογές.

Αναφερόμενη στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς, σημειώνει ότι στον χώρο πάντα θα υπάρχουν ιδεολογικές διαφοροποιήσεις, οι οποίες «εμπλουτίζουν και διευκολύνουν τις διεργασίες διεύρυνσης, υπό μία προϋπόθεση: Στη σύνθεση των απόψεων να μην παρεμβαίνουν προσωπικές στρατηγικές και μηχανισμοί. Τα συμφέροντα της ευρύτερης παράταξης προηγούνται, αν πράγματι θέλουμε τη μεγάλη Κεντροαριστερά».

Σχολιάζοντας την κίνηση «Ώρα Αποφάσεων» των τριών υπουργών του ΠΑΣΟΚ δηλώνει «να έχουμε κάτι να λέμε…».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.