Quantcast
Διαμαρτυρία των εφοριακών έξω από το υπουργείο Οικονομικών - enikonomia.gr
share

Διαμαρτυρία των εφοριακών έξω από το υπουργείο Οικονομικών

δημοσιεύτηκε:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Καραγιώργη Σερβίας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι σύλλογοι εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και μέλη της ΑΔΕΔΥ.
Ανήρτησαν και πανό στο ΥΠΟΙΚ για την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, με το σύνθημα «Σταματήστε τη λιτότητα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Σύλλογος Εφοριακών αναφέρει πως το επικοινωνιακό μπαράζ της κυβέρνησης δεν κατάφερε να «κρύψει» την πραγματικότητα για τα νέα μέτρα που έρχονται και η οποία λέει ότι για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια ο κόσμος της μισθωτής εργασίας και οι συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα του «εξευμενισμού» των δανειστών.

«Η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα σημάνει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Για κάθε 1.000 ευρώ μείωση του αφορολόγητου θα έχουμε ετήσια επιβάρυνση της τάξης του ποσού των 220 ευρώ και στην περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ η μείωση που θα επέλθει σε μισθούς και συντάξεις θα είναι της τάξης των 50 έως 60 ευρώ τον μήνα.

Εξέλιξη που προφανώς και θίγει περισσότερο τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και έρχεται να προστεθεί σε πλήθος αντίστοιχων μέτρων των προηγούμενων ετών (ΕΝΦΙΑ, αύξηση ΦΠΑ, μειώσεις αφορολόγητου, αύξηση έμμεσων φόρων, χαράτσια κλπ)», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Για τους συνταξιούχους οι εφοριακοί τονίζουν πως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η μείωση των συντάξεων μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, θα έρθει να προστεθεί και στη διαφαινόμενη μείωση τους μέσω της περικοπής ή κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.