Quantcast
Βαυαρός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα δεν θα αντέξει να μείνει στην Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Βαυαρός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα δεν θα αντέξει να μείνει στην Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

«Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να συζητήσουμε ένα σχέδιο Β΄. Κάποτε θα μας προκύψει (το θέμα). Η Ελλάδα δεν θα αντέξει κατά πάσα πιθανότητα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» είπε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση του προγράμματος μόνον εάν συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ): «Αυτό θα γίνει μόνον εάν συμμετάσχει το ΔΝΤ. Ένας ευρωπαϊκός γύρος του παιχνιδιού μόνο με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) δεν θα λειτουργήσει», τόνισε ο κ. Ζέντερ.

Τα ευρωπαϊκά οικονομικά θέματα θα παίξουν μεγάλο ρόλο στον προεκλογικό αγώνα στη Γερμανία, όπως είπε, διότι «η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) έχει δώσει μια υπόσχεση παλαιότερα: να γίνει το ευρώ τόσο σταθερό όσο το μάρκο. Αυτό την διαφοροποιεί και από τους Σοσιαλδημοκράτες».

Ο κ. Ζέντερ άσκησε επίσης σκληρή κριτική κατά του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) λόγω της πολιτικής των μηδενικών επιτοκίων: «H EKT δημιουργήθηκε ως ευρωπαϊκή ομοσπονδιακή τράπεζα και όχι ως υποκατάστημα της Goldman Sachs», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.