Quantcast
Απόστολος Κατσιφάρας: Η ελπίδα της Ευρώπης είναι οι νέοι και πρέπει να τους ακούσουμε - enikonomia.gr
share

Απόστολος Κατσιφάρας: Η ελπίδα της Ευρώπης είναι οι νέοι και πρέπει να τους ακούσουμε

δημοσιεύτηκε:

«Το μέλλον της Ευρώπης και η ελπίδα της είναι οι νέοι, γι’ αυτό πρέπει να τους ακούσουμε», τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και β’ αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στην Επιτροπή των Περιφερειών, Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο κ. Κατσιφάρας εστίασε, αρχικά, σε τρία σημεία και όπως είπε «πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι από την 1η Ιουνίου αναλαμβάνει την προεδρία στην Επιτροπή των Περιφερειών, μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας».

Πρώτον, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, μίλησε για το μέλλον της πολιτικής συνοχής, με σκοπό, όπως σημείωσε, «την άρση των ανισοτήτων και τη στήριξη των δημόσιων επενδύσεων». Δεύτερον, αναφέρθηκε «στο μέλλον του πακέτου Γιούνγκερ, με την καλύτερη αξιοποίησή του προς όφελος όλων των τοπικών και περιφερειακών κοινωνιών της Ευρώπης», επισημαίνοντας ότι «μέχρι σήμερα ελάχιστες χώρες είχαν τη δυνατότητα να το αξιοποιήσουν». Τρίτον, όπως υποστήριξε, «το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης πρέπει να αξιοποιηθεί, έτσι ώστε η Ευρώπη να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια».

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι «η Σοσιαλιστική Ομάδα οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να μην επιτρέψει να μετεξελιχθεί η Ευρώπη σε Ευρώπη δύο ταχυτήτων, που πολλές συντηρητικές δυνάμεις θα το ήθελαν».

Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά «στη σημασία της συμμετοχής της κοινωνίας και της νεολαίας στη λήψη των αποφάσεων, καθώς και στην επαναφορά στο προσκήνιο των κοινωνικών δυνάμεων, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση της δημοκρατίας».

«Η μεγάλη μας, όμως, πολιτική υποχρέωση και ευθύνη είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη νεολαία, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης και τόνισε: «Οι νέοι είναι το μέλλον της Ευρώπης, η ελπίδα της Ευρώπης. Πρέπει να τους ακούσουμε, να τους κατανοήσουμε και να σχεδιάσουμε μαζί τους το μέλλον τους».

«Εμείς οι σοσιαλιστές, στο δεύτερο ήμισυ της θητείας και με την προεδρία της Επιτροπής των Περιφερειών σε μέλος της Ομάδας μας, πρέπει να εργαστούμε για την Ευρώπη των αξιών και της αλληλεγγύης με αυτοπεποίθηση», κατέληξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Κατσιφάρας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.