Quantcast
Αβραμόπουλος: Θα είναι καταστροφή, αν καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας - enikonomia.gr
share

Αβραμόπουλος: Θα είναι καταστροφή, αν καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας

δημοσιεύτηκε:

“Καλά λειτουργεί” παρά τις επαναλαμβανόμενες απειλές των τελευταίων εβδομάδων δια στόματος Τούρκων αξιωματούχων, η συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία. Αυτό δήλωσε στην εφημερίδα Le Soir ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, υποστηρίζοντας πως η συμφωνία συμβάλλει στην ανάσχεση των μαζικών αφίξεων προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στις ελληνικές ακτές.

«Ακόμη και στην κορύφωση της έντασης, ούτε ένας άνθρωπος δεν διέσχισε τη θάλασσα», λέει ο Επίτροπος. «Εάν αυτή η συμφωνία καταρρεύσει, θα πρόκειται για καταστροφή», προειδοποιεί.

«Θεωρώ ότι η Τουρκία θέλει πραγματικά να παραμείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της», δηλώνει ο κ. Αβραμόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βάλει στο τραπέζι σημαντικά αντισταθμιστικά όπως είναι η διάθεση τριών δισ. ευρώ για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία.

«Από τη πλευρά μας, προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που μας αντιστοιχεί ανάμεσα στο αρνητικό κλίμα και τις πολιτικές μας υποχρεώσεις. Αυτές οι δεσμεύσεις δεν αφορούν μόνο την υποχρέωση της Τουρκίας να σταματήσει τη ροή των αφίξεων, υπάρχει επίσης η δική μας υποχρέωση να υποστηρίξουμε οικονομικά τα τρία εκατομμύρια των προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία. Αυτή η συνεργασία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί», λέει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.