Quantcast
Παραίτηση «βόμβα» της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Ράικου - enikonomia.gr
share

Παραίτηση «βόμβα» της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Ράικου

δημοσιεύτηκε:

Της Άννας Κανδύλη

Παραίτηση «βόμβα» της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Ράικου με καταγγελίες “φωτιά” για παράκεντρα εξουσίας που επιχειρούν να “φρενάρουν” την έρευνα που διενεργεί για την υπόθεση της Novartis.


Η κα. Ράικου στην τρισέλιδη επιστολή που κατέθεσε σήμερα, ζητά από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την αντικατάστασης της σημειώνοντας ότι δεν θα μετατραπεί ” σε “Ιφιγένεια” στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου”.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές ότι δεν έχει την θεσμική κάλυψη που θα έπρεπε από τους ανωτέρους της.

Συγκεκριμέςνα, όπως μεταξύ άλλων αναφέρει η εισαγγελική λειτουργός, την ώρα που έφτασαν στα χέρια της αποκαλυπτικά στοιχεία για τη διαδρομή του “μαύρου” χρήματος της Novartis στοχοποιείται από συγκεκριμένο ΜΜΕ ότι επιχείρησε να συγκαλύψει επιβαρυντικά στοιχεία για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία κατά της διαφθοράς κατάφερε να βρει τον τροφοδότη λογαριασμό που διατηρούσε η φαρμακευτική στην τράπεζα UBS της Ελβετίας. Μετά από συνεργασία με την ΤτΕ αποκαλύφθηκαν τα ονομάτων δεκάδων αποδεκτών εμβασμάτων που φαίνεται να λάμβαναν “δώρα” από την Novartis.

Η Κ. Ράικου αναφερόμενη στο συγκεκριμένο δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι κατόπιν δικών της ερευνών σχηματίστηκαν και εστάλησαν 6 δικογραφίες στη Βουλή που αφορούσαν στον κ. Παπαντωνίου και ότι στον γνωστό επιχειρηματία όλες οι διώξεις ασκήθηκαν από την ίδια.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.