Quantcast
Καμμένος: Μπορεί να υπάρξει οικονομική βοήθεια από ΗΠΑ, τύπου «Σχεδίου Μάρσαλ» - enikonomia.gr
share

Καμμένος: Μπορεί να υπάρξει οικονομική βοήθεια από ΗΠΑ, τύπου «Σχεδίου Μάρσαλ»

δημοσιεύτηκε:

«Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει. Από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είπα, από τότε αν θυμάστε και στη Βουλή μέσα, ότι πρέπει να ανοίξουμε τα φτερά μας διότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν δυνάμεις, ιδίως από την πλευρά του βορρά, καθοδηγούμενες από τον κ. Σόιμπλε, οι οποίες επιτίθενται σφόδρα κατά της Ελλάδας», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Και πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ: «Εμείς όμως μην ξεχνάμε ότι σε δύσκολες στιγμές αυτοί που μας βοήθησαν δεν ήταν οι Ευρωπαίοι. Το σχέδιο Μάρσαλ που έγινε με το δόγμα Τρούμαν, ήταν μία βοήθεια προς την Ελλάδα που δεν είχε ούτε μνημόνια, ούτε τοκογλυφικά επιτόκια».

Στο ερώτημα αν αναφέρεται στην ύπαρξη ενός ιδιότυπου σχεδίου Μάρσαλ στη χώρα μας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας απάντησε: «Μιλάω για μία βοήθεια η οποία μπορεί να υπάρξει σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως πιστεύω και σε συνεργασία με τη Ρωσία».

«Υπάρχει η διάθεση από τη μεριά των Ηνωμένων Πολιτειών να ενδυναμώσει τις σχέσεις με την Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Καμμένος, ενώ απαντώντας στο ερώτημα αν αυτή η διάθεση ενδυνάμωσης σχετίζεται και με οικονομική βοήθεια τόνισε: «Στον τομέα της ενέργειας πιστεύω ότι σε συνεργασία με το Ισραήλ και με χώρες του Κόλπου μπορεί να υπάρξουν σοβαρές ενεργειακές συμφωνίες. Είναι για πρώτη φορά που εκδηλώνεται επίσημο ενδιαφέρον για συνεργασία σε αυτούς τους τομείς». Μάλιστα όπως είπε ο κ. Καμμένος στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική έκανε τέτοιου είδους συζητήσεις.

Σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εξέφρασε την αισιοδοξία του για ολοκλήρωσή της εν όψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου. «Να μην ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Η κυβέρνηση δίνει μία τεράστια μάχη για να μην υπάρχουν επιπτώσεις σε αυτούς που μέχρι τώρα έχουν πληρώσει ακριβά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και σημείωσε ο κ. Καμμένος: «Στόχος μας και πιστεύω ότι θα επιτευχθεί είναι η διαπραγμάτευση να τελειώσει στις 7 Απριλίου με το Eurogroup και να προχωρήσουμε σε ψήφιση ουσιαστικά της συμφωνίας πριν από το Πάσχα».

Δείτε το σχετικό video:

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.