Quantcast
Ξεκαλάκης: Η μείωση των εργαζομένων καθιστά το ασφαλιστικό μη βιώσιμο - enikonomia.gr
share

Ξεκαλάκης: Η μείωση των εργαζομένων καθιστά το ασφαλιστικό μη βιώσιμο

δημοσιεύτηκε:

«Το ασφαλιστικό δεν είναι γενναιόδωρο. Όσο και αν ο μέσος μισθός υπολείπεται της σύνταξης, η μείωση των εργαζομένων καθιστά το ασφαλιστικό μη βιώσιμο» είπε, μεταξύ άλλων, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» ο γραμματέας του Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, και πρόσθεσε ότι η λύση δεν είναι οι περικοπές.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιλέγει τη μείωση των συντάξεων, καθώς -όπως φαίνεται- η συμφωνία με τους θεσμούς προβλέπει την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, κάτι που οδηγεί σε νέες περικοπές.

Ο κ. Ξεκαλάκης ανακοίνωσε ότι την Τρίτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση για τον εξορθολογισμό των «κόκκινων δανείων». «Η λύση είναι η ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας και η στήριξή της από τη χρηματοδότηση, μέσω τραπεζών» είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Δεν είναι όλα τα δάνεια ίδια, θα πρέπει να αξιολογηθούν οι λόγοι που οι οφειλέτες χρωστούν. Όπως οι επιχειρήσεις που χρωστούν λόγω κρίσης πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά, έτσι και οι συνεπείς θα πρέπει να έχουν κάποιο μπόνους».

Αναφερθείς στη φράση του πρωθυπουργού περί εργασιακού μεσαίωνα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Εργασιακός μεσαίωνας υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και ο μόνος τρόπος που μπορεί να αλλάξει είναι να ενισχυθεί η ιδιωτική οικονομία». Σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό υπογράμμισε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση: «Όποια πρωτοβουλία μπορεί να βοηθήσει στο να επιλυθούν τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου, είναι σωστή».

Για τη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ξεκαλάκης είπε ότι η συνάντηση ζητήθηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως η κ. Γεννηματά είναι υπέρ της πολιτικής συνεννόησης.

Για το συντακτικό συνέδριο που επίκειται, σημείωσε: «Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική παράταξη ενωμένη και ισχυρή, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, με τη συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών, ώστε να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αποτελέσουμε το αντίπαλο δέος απέναντι στη ΝΔ, η οποία δημοσκοπικά φαίνεται να έρχεται για να κυβερνήσει».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως η κεντροαριστερά πρέπει να ξαναποκτήσει ανθρωποκεντρική διάσταση, ώστε να γίνει ελκυστική στους Έλληνες πολίτες. «Εάν το διακύβευμα ενός συνεδρίου είναι το σύμβολο, θα γελάει ο κόσμος» είπε και υπογράμμισε: «Το κρίσιμο είναι να φτάσουμε στην ουσία γιατί η πολιτική αλλάζει τα πράγματα. Το συνέδριο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία».

Καταλήγοντας απήθυνε πρόσκληση για συμμετοχή για συμμετοχή σε όλους τους συναδέρφους του που προσφάτως ανακοίνωσαν νέα πολιτική κίνηση, αλλά και στο Ποτάμι με τους οποίους -όπως είπε- «δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.