Quantcast
Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Η μη συμφωνία είναι η χειρότερη λύση - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Η μη συμφωνία είναι η χειρότερη λύση

δημοσιεύτηκε:

Στην πορεία της διαπραγμάτευσης και το κλείσιμο αξιολόγησης αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η μη συμφωνία και η παράταση του αδιεξόδου είναι η χειρότερη λύση».

«Το ζητούμενο είναι οι ισχυρές συγκλίσεις, που όλοι επιβεβαιώνουν, να μετατραπούν σε μία συμφωνία η οποία θα κλειδώσει και θα ανακοινωθεί. Επειδή αυτή η αξιολόγηση μπορούσε και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες, δεν θα κάνω πρόβλεψη, θα πω ότι η Κομισιόν ανήκει στους επισπεύδοντες γιατί εκτιμά ότι η παράταση της αβεβαιότητας και η καθυστέρηση δεν κάνει μόνο ζημιά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία αλλά κάνει ζημιά και στην ίδια την Ευρωζώνη» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς τι υπάρχει στον πυρήνα της προσπάθειας να καθυστερήσει η αξιολόγηση ο κ. Παπαδημούλης απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο πρώτος λόγος είναι μία διαφωνία ανάμεσα στους Ευρωπαίους με την ελληνική κυβέρνηση από τη μία πλευρά και το ΔΝΤ από την άλλη όσον αφορά τις προβλέψεις για το 2018. Ο δεύτερος λόγος είναι η διαφορά μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους με τα λεγόμενα μεσοπρόθεσμα μέτρα. Και ο τρίτος λόγος, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι ορισμένοι ακραίοι κύκλοι, ευτυχώς μειοψηφικοί μέσα στο στρατόπεδο των δανειστών, δεν έχουν βγάλει από το μυαλό τους την ιδέα της σύντομης Αριστερής παρένθεσης ή ακόμα και το Grexit… Το ζητούμενο τώρα επειδή έχει καεί η γούνα μας από προβλέψεις που δεν επιβεβαιώνονται είναι οι ισχυρές συγκλίσεις να μετατραπούν σε συμφωνία, το συντομότερο είναι και το καλύτερο και το πακέτο αυτό που θα έχει και καλά και κακά πράγματα να το αξιολογήσουμε όταν ανακοινωθεί και υπάρξει επισήμως. Η μη συμφωνία και η παράταση του αδιεξόδου είναι η χειρότερη λύση».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μετά τη συμφωνία που όσο πιο γρήγορα κλείσει τόσο το καλύτερο, νομίζω ότι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση θα πρέπει να είναι η βελτίωση της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας σε κρίσιμα μέτωπα, όπως είναι η καθημερινότητα του πολίτη, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και οι δημόσιες υπηρεσίες που πληρώνει ο πολίτης, Παιδεία, Υγεία» και πρόσθεσε:

«Έχω εμπιστοσύνη στο οικονομικό μας επιτελείο και στον Πρωθυπουργό. Όλη η κυβέρνηση πρέπει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της… Ο κάθε υπουργός να ασχολείται, πριν από όλα, με το χαρτοφυλάκιό του και να μην παριστάνει ούτε τον Τσίπρα, ούτε τον Τσακαλώτο, ούτε τον Χουλιαράκη».

Στο ερώτημα ποιους εννοεί, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε «Το λέω πρώτα από όλα για τον εαυτό μου. Όλοι έχουμε καθήκον να επικουρούμε τον άλλον, αλλά υπάρχει ένας καταμερισμός αρμοδιοτήτων. Ο Πρωθυπουργός είναι Πρωθυπουργός, οι υπουργοί έχουν συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προσπαθεί να βοηθήσει τη χώρα του, την κυβέρνηση που στηρίζει, χωρίς να υποκαθιστά τους άλλους στη δουλειά του. Είπα το αυτονόητο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.