Quantcast
Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8: Αλλαγή γεωπολιτικών ισορροπιών στο συριακό από σήμερα - enikonomia.gr
share

Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8: Αλλαγή γεωπολιτικών ισορροπιών στο συριακό από σήμερα

δημοσιεύτηκε:

Στην αμερικανική πυραυλική επίθεση τις πρώτες πρωινές ώρες στη Συρία και στις εξελίξεις που μπορεί να σημάνουν στην ευρύτερη περιοχή αναφέρθηκε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Να ξεκινήσω πρώτα απ’ όλα από τις εικόνες των δολοφονημένων, από χημικά όπλα, παιδιών. Ήταν εφιαλτικές εικόνες. Συγκλόνισαν κάθε ανθρώπινη συνείδηση σε όλο τον πλανήτη. Θα έλεγα ότι μετά τη δημοσιοποίηση που πήραν αυτές οι εικόνες, κανείς θα μπορούσε να εκτιμήσει ότι προδιαγραφόταν μία αντίδραση από πλευράς Αμερικανών. Αυτή ήρθε. Ήρθε, με τη μορφή της πυραυλικής επίθεσης των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχουμε μία αλλαγή δεδομένων και των γεωπολιτικών ισορροπιών στο συριακό από σήμερα», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

«Το πεδίο είναι πάρα πολύ περίπλοκο στη Συρία. Ήδη βλέπουμε κάποιες αντιδράσεις της Ρωσίας, αλλά δεν ξέρουμε μέχρι που θα φτάσουν οι αντιδράσεις αυτές. Εδώ, πλέον, πρέπει να δούμε για την Ελλάδα τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη και οι πιθανές επιπτώσεις. Επειδή οι ημέρες είναι φορτισμένες από πολύ σοβαρά γεωπολιτικά γεγονότα και εξελίξεις και επειδή αυτό συνδυάζεται και με το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Τουρκία που είναι σε λιγότερο από 10 ημέρες. Είναι ο συνδυασμός γεγονότων, ρητορείας και συμπεριφορών που επιβάλουν στην Ελλάδα πέραν της ψυχραιμίας περισσότερη ετοιμότητα και μεγαλύτερη επαγρύπνηση».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.