Quantcast
Παπαδημούλης: Θετικές οι αποφάσεις του Eurogroup - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Θετικές οι αποφάσεις του Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

«Θεωρώ ότι οι αποφάσεις που πήρε σήμερα το Eurogroup είναι θετικές, γιατί είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την ολοκλήρωση της περίφημης τεχνικής συμφωνίας και της δεύτερης αξιολόγησης. Παράλληλα, ανοίγουν το δρόμο με ένα πολύ συγκεκριμένο και σφιχτό χρονοδιάγραμμα και για τα θέματα που αφορούν την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη Tύπου που έδωσε σήμερα στην Πάτρα.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε ότι «έχουμε ένα δημοσιονομικά ουδέτερο πακέτο για τα έτη 2019-2020, χωρίς πρόσθετα μέτρα για το 2017 και το 2018», προσθέτοντας πως «παράλογες απαιτήσεις αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή από το τραπέζι».

Ακόμη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι «παραμένει ως εξαιρετικά υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης το να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση, να πετύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, να μειώσουμε την ανεργία και να οικοδομήσουμε βήμα-βήμα κοινωνικό κράτος». Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στόχος είναι τον Αύγουστο του 2018 να τελειώσουμε οριστικά με τα μνημόνια. Να μην έχουμε ανάγκη κανέναν Σόιμπλε. Να παράγουμε περισσότερο πλούτο, να δημιουργήσουμε δουλειές, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να νοικοκυρέψουμε τα δημοσιονομικά μας. Ήδη η ανεργία έχει πέσει από το 27% στο 23%, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Το δημοσιονομικό πλεόνασμα της χώρας για το 2016 από το 0,5% που είχε υπολογιστεί αναμένεται τελικά να είναι 5 ή 6 φορές μεγαλύτερο. Για το δε 2017 και τα χρόνια που έρχονται προβλέπονται ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης. Πρέπει να τρέξουμε για την υλοποίηση των στόχων ώστε ν’ ακυρώσουμε τα αρνητικά που προβλέπει η συμφωνία» ανέφερε.

Σχετικά με την ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «θεωρώ δεδομένο πως οι 153 βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση θα εγκρίνουν με την ψήφο τους αυτή τη συμφωνία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως «είναι υποκρισία από τη μία να καλούν την κυβέρνηση να κλείσει άρον-άρον τη διαπραγμάτευση και μετά ν’ αρχίζουν την κριτική καταγγέλλοντας τη συμφωνία, χωρίς να έχουν κάτι να προτείνουν».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.