Quantcast
Παπαδημούλης σε ΕΕ: Πως θα στηρίξετε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα; - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης σε ΕΕ: Πως θα στηρίξετε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα;

δημοσιεύτηκε:

Τα σχέδια της Κομισιόν για άμεση στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα που έχουν ανάγκη τραπεζικού δανεισμού, ζητάει να πληροφορηθεί ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η οικονομική κρίση ιδιαίτερα στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχει κοστίσει την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, στα χρόνια της ύφεσης και σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις απασχολούν το 71% του εργατικού δυναμικού, ποσοστό αρκετά μεγαλύτερο από το μόλις 37% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τονίζει ο κ. Παπαδημούλης.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι εκείνες που επηρεάζονται δυσανάλογα σε σχέση με το μέγεθος τους από την ύφεση άλλα και λόγω της εξάρτησής τους από τον τραπεζικό δανεισμό, γι’ αυτό και προκύπτει η ανάγκη για περαιτέρω στήριξή τους με συγκεκριμένα μέτρα.

Με δεδομένη τη θετική κίνηση της συμφωνίας της ΕΤΕπ με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα με στόχο την ενίσχυση του δανεισμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και επειδή η Κομισιόν είχε αναφέρει τον Ιανουάριο ότι με βάση τα προβλεπόμενα κονδύλια για την Ελλάδα, θα ενεργοποιηθούν 1 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, ο κ. Παπαδημούλης καλεί την ΕΕ να δώσει τα στοιχεία για το ύψος των μέχρι στιγμής επενδύσεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.