Quantcast
Σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων - enikonomia.gr
share

Σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων

δημοσιεύτηκε:

Την υψηλή σημασία της ηλεκτροκίνησης και την αναγκαιότητα διεύρυνσης της εφαρμογής της, για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, την περιβαλλοντική αναβάθμιση των αστικών κέντρων και την προστασία της δημόσιας υγείας, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δέσμης προτάσεων της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση των «καθαρών» αυτοκινήτων στην Αττική.

Βούλησή μας, προσέθεσε, είναι να συμβάλουμε έμπρακτα με στοχευμένη εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους. Επίσης να ενθαρρύνουμε τον ιδιωτικό τομέα να εγκαταστήσει φορτιστές σε ιδιωτικούς χώρους και σταδιακά να αντικατασταθούν τα βενζινοκίνητα οχήματα της Περιφέρειας.

Το συνολικό εγχείρημα, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, γίνεται σε συνεργασία με καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς, ώστε να επιλύονται άμεσα ζητήματα υποστήριξης και διαχείρισης, ενώ γνωστοποίησε ότι σε πρώτη φάση εξετάζονται, είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά τα εξής σενάρια εγκατάστασης σταθμών φόρτισης στο λεκανοπέδιο:

– Χρήση από όλους τους πολίτες με περιοχή εφαρμογής το πολεοδομικό συγκρότημα Αττικής.

– Προτεραιότητα στην υπηρεσιακή χρήση από εργαζομένους του δημόσιου τομέα.

– Χρήση από όλους τους πολίτες με εφαρμογή σε κομβικά σημεία του αστικού ιστού, όπως σταθμοί στάθμευσης, εμπορικά κέντρα, υπεραγορές τροφίμων κ.ά.

– Ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή σε ένα νησιώτικο δήμο της Περιφέρειας Αττικής.

Η παρουσίαση έγινε σε ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛΙΝΗΟ) στο περιθώριο της έκθεσης Domotech – Building Green για τη χρήση της «πράσινης» ενέργειας.

Οι παραπάνω προτάσεις θα κατατεθούν άμεσα στο αρμόδιο υπουργείο στο πλαίσιο της εξειδίκευσης και συμπλήρωσης του Εθνικού Πλαισίου Πολιτικής για την ανάπτυξη των υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, ώστε να επιλυθούν θεσμικά και τεχνικά ζητήματα που αποτελούν τροχοπέδη στη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα αστικά κέντρα, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.