Quantcast
Το σωματείο έκτακτου προσωπικού του υπ. Πολιτισμού για τις καθυστερήσεις πληρωμών - enikonomia.gr
share

Το σωματείο έκτακτου προσωπικού του υπ. Πολιτισμού για τις καθυστερήσεις πληρωμών

δημοσιεύτηκε:

Για τις εξελίξεις στο θέμα των καθυστερήσεων στη μισθοδοσία των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΣΕΠ – ΥΠΠΟ).

Σύμφωνα με το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου που συνήλθε για το θέμα την Τετάρτη 5 Απριλίου, «στη συντριπτική πλειονότητα των έργων και των υπηρεσιών πανελλαδικά έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μετάβασης στο νέο σύστημα πληρωμών», ενώ «στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ήδη εξοφληθεί 2 μήνες καθυστερήσεων και στις υπόλοιπες έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των δεδουλευμένων».

Επίσης, υπάρχουν «δεσμεύσεις της πολιτικής και διαχειριστικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Α., ότι με την πλήρη εφαρμογή του νέου συστήματος πληρωμών και ύστερα από την πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων, η ροή της μισθοδοσίας θα αποκατασταθεί οριστικά». Ωστόσο, όπως σημειώνουν, «επιφυλασσόμαστε για τις υποσχέσεις ομαλοποίησης της μισθοδοσίας που έχουμε λάβει και καλούμε τα μέλη μας να είναι σε εγρήγορση ώστε να αποτρέψουμε νέες καθυστερήσεις πληρωμής δεδουλευμένων».

Επίσης, γίνεται αναφορά σε έργα όπου εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, ενώ η μετάβαση στη νέα διαδικασία πληρωμών δεν έχει ξεκινήσει, όπως έργα στον Ξερέα της Ανατολικής Αττικής, τη Μεσσηνία, στο Σίγρι Λέσβος και το υποέργο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. «Για όλα τα παραπάνω έργα θα πραγματοποιήσουμε παρέμβαση στο ΥΠΠΟΑ ώστε να διεκδικήσουμε την άμεση πληρωμή των συναδέλφων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το σωματείο αναφέρεται και σε όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, στους καθαριστές και καθαρίστριες των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν, και στους τετράμηνους αρχαιοφύλακες της χειμερινής περιόδου που παραμένουν απλήρωτοι. «Το γεγονός είναι απαράδεκτο και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται έλλειψη κονδυλίων ή γραφειοκρατικά κωλύματα. Ειδικά για τους καθαριστές και αρχαιοφύλακες, έχουμε στην διάθεσή μας έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με ημερομηνία 31/10/2016, όπου αναφέρεται ότι η δαπάνη της μισθοδοσίας τους έχει εγκριθεί στον κρατικό προϋπολογισμό και καλεί το ΥΠΠΟΑ να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη και απόδοση των χρημάτων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, με αφορμή τις προσλήψεις περίπου 1.200 νέων αρχαιοφυλάκων σε χώρους και μουσεία της επικράτειας, το σωματείο απαιτεί σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από την πολιτική και διαχειριστική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α «να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα καθυστερήσεων πληρωμών από 3 έως και 6 μήνες σε εξωφρενικές περιπτώσεις για αυτή την ειδικότητα συναδέλφων».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.