Quantcast
Θεοδωράκης: Να πει η κυβέρνηση τι κερδίσαμε από την καθυστέρηση στην αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Θεοδωράκης: Να πει η κυβέρνηση τι κερδίσαμε από την καθυστέρηση στην αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης καταλογίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με συνέντευξη του στην εφημερίδα “Μακεδονία” τονίζοντας ότι «αυτός που αντικειμενικά βοηθάει το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε είναι ο κ. Τσίπρας. Καθυστερεί, παλινδρομεί και τους δίνει χρόνο και χώρο συνεχώς για νέες απαιτήσεις».

«Κατά τη διάρκεια αυτής της πολύμηνης καθυστέρησης χάσαμε το Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης, διακόπηκαν επενδύσεις, συνεχίστηκε η εκροή καταθέσεων, μειώθηκε η λιανική κατανάλωση, αυξήθηκε η ανεργία. Ας βρεθεί ένας υπουργός να μας πει ότι κερδίσαμε έστω και ένα ευρώ από αυτή τη διαπραγμάτευση» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Για πιθανές συνεργασίες απάντησε: «από τη ΔΕΘ ξεκαθαρίσαμε ότι το Ποτάμι θα στηρίξει μια κυβέρνηση που θα έχει τις σωστές προτεραιότητες για τη χώρα, ξεκινώντας από το χωρισμό του Δημοσίου από τα κόμματα. Να πάψουν οι κομματικοί εγκάθετοι να απομυζούν το Δημόσιο. Να ενισχύσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας μειώνοντας φόρους και εισφορές» δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Πέρα από την τιμωρία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που αργά ή γρήγορα θα έρθει, αυτό που σήμερα ενδιαφέρει είναι να σταθεροποιηθεί η χώρα στην Ευρώπη και να πάρει μπρος η παραγωγική μηχανή. Να μειωθεί επιτέλους η ανεργία» τόνισε και πρόσθεσε: «σε αυτή τη χώρα δεν μας έλειψαν ποτέ οι εκλογές. Και κάθε νικητής των εκλογών υπογράφει και ένα μνημόνιο. Το ένα χειρότερο του άλλου».

Ερωτηθείς για την Φώφη Γεννηματά, ο κ. Θεοδωράκης είπε «προφανώς, η κυρία Γεννηματά εκπροσωπεί το συντηρητικό Κέντρο και δεν νομίζω ότι μπορεί να θυμηθεί κανείς, κάποια προοδευτική πρότασή της. Αναμασά παλιά συνθήματα, ξεσκονίζει παλιά εικονίσματα και περιμένει να βρέξει ψήφους. Προοδευτικός είναι αυτός που συγχρονίζει τα βήματά του με το μέλλον. Η επιστροφή στις ένδοξες μέρες που η κυρία Γεννηματά ήταν υπουργός και έλυνε και έδενε στο κομματικό κράτος προφανώς δεν είναι το μέλλον που θέλουμε για τη χώρα» υπογράμμισε.

Παραδέχτηκε πάντως ότι έχουν γίνει πολλά λάθη, «όταν ανοίγεις νέους δρόμους προφανώς κάνεις λάθη. Δεν ήμουν επαγγελματίας της πολιτικής. Ούτε έχουμε διαφημιστές και συμβούλους από την Αμερική, προσπαθούμε να μην γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ, να μην γίνουμε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ» είπε.

«Συνεργασίες γίνονται και θα γίνονται, κανείς δεν μπορεί μόνος του. Και αλίμονο σε αυτούς που κάθονται βιδωμένοι στις καρέκλες τους και φοβούνται να σηκωθούν ή να συνεργασθούν για να μην τους τις πάρουν και τώρα ζητάμε από τους εκσυγχρονιστές της χώρας να μην κρύβονται. Να βγουν και να παλέψουν για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Να μην ακούγονται μόνο οι λαϊκιστές και οι συντηρητικοί» σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Στην πολιτική υπερεκπροσωπούνται αυτοί που τα βρήκαν όλα έτοιμα στη ζωή τους. Φτιάξαμε ένα κατάλογο με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Δυστυχώς οι περισσότεροι ήταν ή πλουσιόπαιδα ή κομματικοί υπάλληλοι. Απουσιάζει, η παραγωγική Ελλάδα από την κορυφή της πολιτικής» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Ενώ ερωτηθείς για τα στοιχεία που έδωσε στην εισαγγελία για τον κ. Παπαντωνίου, απάντησε: «Θα πρέπει να σεβαστούμε όλοι το απόρρητο των ανακρίσεων και των καταθέσεων. Και να βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν αυτοί που έκλεψαν τη χώρα. Να βρεθούν και τα λεφτά. Σήμερα με βοσκοτόπια και χαριστικά δάνεια, χθες με χαριστικές συμβάσεις και άχρηστα όπλα. Ελπίζω να θέλουν όλοι να δώσουμε αυτή τη μάχη. Αν και πολύ φοβάμαι ότι πολλοί προσπαθούν να κουκουλώσουν και να συμψηφίσουν τα σκάνδαλα» υπογράμμισε ο κ Θεοδωράκης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.