Quantcast
Στον... «Νέο Δρόμο του Μεταξιού» θα παρευρεθεί η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας - enikonomia.gr
share

Στον… «Νέο Δρόμο του Μεταξιού» θα παρευρεθεί η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις θα παρευρεθεί τον επόμενο μήνα σε φόρουμ στο Πεκίνο για το φιλόδοξο σχέδιο της Κίνας του Νέου Δρόμου του Μεταξιού, που στόχο έχει να συνδέσει την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη, ενισχύοντας την παρουσία της Ευρώπης σε μια σύνοδο που έχει τη στήριξη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Το φόρουμ θεωρείται το μεγαλύτερο διπλωματικό γεγονός της χρονιάς για την Κίνα καθώς προωθεί την πρωτοβουλία της να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα υποδομών, από σιδηροδρόμους έως λιμάνια και ενεργειακά δίκτυα.

Εκπροσωπώντας την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, την επικεφαλής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, η Τσίπρις θα μιλήσει στη σύνοδο «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Οι περισσότεροι Ασιάτες ηγέτες αναμένεται να παρευρεθούν, μεταξύ των οποίων και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο η μόνη χώρα μέχρι στιγμής από την Ομάδα των Επτά βιομηχανοποιημένων χωρών που θα στείλει έναν ηγέτη είναι η Ιταλία.

Η Κίνα, που έχει διαμηνύσει ότι ενδιαφέρεται να ενισχύσει τη συνεργασία με την ΕΕ προκειμένου να προστατευθεί απέναντι στις κινήσεις προστατευτισμού από τις ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επίσης ελπίζει ότι θα παρευρεθούν κάποιοι ηγέτες μεγάλων κρατών της Δύσης.

Η Γερμανία έχει στενές οικονομικές σχέσεις με την Κίνα και η Μέρκελ έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα κατά τη σχεδόν 12ετή διακυβέρνησή της. Πέρυσι, η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ και έγινε για πρώτη φορά ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας.

Η Τσίπρις θα βρίσκεται στην Κίνα από τις 12 έως τις 15 Μαΐου προκειμένου να εκφωνήσει την ομιλία της και να έχει κάποιες άλλες συναντήσεις, ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η εκπρόσωπος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.