Quantcast
Ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές από Μάιο έως Οκτώβριο - enikonomia.gr
share

Ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές από Μάιο έως Οκτώβριο

δημοσιεύτηκε:

Το άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη της χθεσινής συμφωνίας.

H κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική για τα καταστήματα αποτέλεσε απαίτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, δεν υπήρχε περιθώριο «αντίστασης» καθώς αυτή (η αξιολόγηση) δεν θα έκλεινε.

Η απόφαση αυτή, που προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις τόσο της ΕΣΕΕ όσο και της ΓΣΕΒΕΕ, αναμένεται να ψηφισθεί με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα το αργότερο έως τις 15 Μαΐου. «Υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον.

Θα ανοίγουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στον Δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στον Δήμο Θεσσαλονίκης και σε περιοχές γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στο παραλιακό μέτωπο έως το Σούνιο» ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, σημειώνοντας ότι για καθορισμό των τουριστικών περιοχών θα τεθεί το κριτήριο των 2.000 κλινών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.