Quantcast
Βουρλούμης: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens - enikonomia.gr
share

Βουρλούμης: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens

δημοσιεύτηκε:

Της Άννας Κανδύλη

Την κυβέρνηση Σημίτη έβαλε στο «κάδρο» για την προγραμματική σύμβαση με τη Siemens που αφορούσε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού την περίοδο 2004-2010 Παναγής Βουρλούμης.

Όπως είπε καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας “Η απόφαση για τις προγραμματικές συμβάσεις ελήφθη από το ΚΥΣΟΙΠ. Σε αυτό συμμετείχε όλη η τότε κυβέρνηση. Για την εκτέλεση των προγραμματικών συμβάσεων ήταν υπεύθυνος ο ΟΤΕ και οι σύμβουλοί του”, σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση.

Αναφερόμενος στην χρονική στιγμή που υπεγράφη η σχετική σύμβαση επανέλαβε ότι η επιλογή έγινε γιατί τότε επιτρεπόταν η απευθείας ανάθεση ενώ στη συνέχεια το νομοθετικό πλαίσιο άλλαξε και έπρεπε να προκηρυχθεί διαγωνισμός.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η συγκεκριμένη συμφωνία “ήταν μεγάλη και οικονομικά και τεχνολογικά για τον ΟΤΕ καθώς η προμήθεια εξοπλισμού καθορίζει την πορεία μιας εταιρείας στο μέλλον”, επισημαίνοντας ότι εκείνη την περίοδο “άνοιγαν” οι επικοινωνίες και αυξανόταν ο ανταγωνισμός.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.