Quantcast
Έρχονται άλλες 11.000 προσλήψεις στον χώρο της Υγείας - enikonomia.gr
share

Έρχονται άλλες 11.000 προσλήψεις στον χώρο της Υγείας

δημοσιεύτηκε:

«Μέχρι σήμερα έχουν αναλάβει υπηρεσία πάνω από 7.500 άνθρωποι στον χώρο της δημόσιας υγείας της χώρας μας και είναι στη διαδρομή να έρθουν άλλες περίπου 11.000, είτε με ολοκληρωμένες προκηρύξεις, με προκηρυγμένες θέσεις ή με θέσεις που θα προκηρυχθούν». Αυτά υπογράμμισε σήμερα το μεσημέρι ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στο νομό Τρικάλων.

Ο κ. Πολάκης σημείωσε επίσης πως «τέτοια ένεση στο ΕΣΥ έχει να υπάρξει από τη δεκαετία του ΄80», για να προσθέσει:

«Νομίζω ότι περνάμε σε μια άλλη μέρα. Ψηφίζεται μαζί με το νόμο για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που κλείνει και πλέον μπαίνουμε σε ήρεμα νερά για τα επόμενα δύο χρόνια, ψηφίζεται μαζί και το νομοσχέδιο για τις προμήθειες στο χώρο της υγείας το οποίο πρακτικά θα είναι ένα πολύ μεγάλο χτύπημα στην διαπλοκή, στην παραοικονομία και στο μαύρο χρήμα που υπήρξε στο χώρο και προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς πλέον την έναρξη λειτουργίας των τοπικών μονάδων υγείας της χώρας, οι οποίες θα είναι , 260 δομές σε 65 πόλεις της χώρας». Μιλώντας για το επίπεδο της παρεχόμενης υγείας στο νομό Τρικάλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ανέφερε πως «μπορώ να πω βλέποντας τους χώρους και επειδή και μέχρι την υπουργοποίηση ήμουνα μάχιμος γιατρός, ότι η πόλη των Τρικάλων, διαθέτει ένα εξαιρετικής ποιότητας νοσοκομείο, με πολύ καλό προσωπικό».

Και συνέχισε: «Επισκέφθηκα τη ΜΕΘ. Τέτοιες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μόνο σε πολύ μεγάλες πόλεις βλέπεις και να χειρίζονται τα περιστατικά που χειρίζονται εδώ οι γιατροί σας. Επισκέφθηκα το χώρο όπου γίνονται και δύο αγγειοπλαστικές. Πιστεύω ότι έχουμε ενισχύσει το νοσοκομείο της περιοχής σας με περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από πλευράς κρατικού προϋπολογισμού. Επίσης, με περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά από τον ΕΟΠΥΥ και με μια συνολική χρηματοδότηση, εξόφληση πρακτικά των παλαιών ληξιπρόθεσμων που είχαν συσσωρευθεί από τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, έγινε και μια σοβαρή ένεση προσωπικού». Ακόμα ο κ. Πολάκης αναφερόμενος σε προβλήματα που τού επισημάνθηκαν είπε πως κάποια προβλήματα με τον ακτινολόγο και τον παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, «με μια καλή συνεργασία θα λυθούν». Επίσης, διευκρίνισε, πως θα υπογραφεί η μελέτη σκοπιμότητας που εκτελεί η Περιφέρεια για την ξενοδοχειακή αναβάθμιση και τις επισκευές του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας.

Γενικά, τόνισε ο ίδιος σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πιστεύω πως μετά από ενάμισι χρόνο είμαστε σε μια φάση εξισορρόπησης πια του συστήματος, δεν έχουμε την κατάσταση διάλυσης και αποστελέχωσης που είχαμε, υπάρχει μια σαφέστατη αύξηση των δαπανών για τον χώρο της υγείας.

Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί, εκπρόσωποι συνταξιοδοτικών σωματείων, συλλόγων, φορέων, διαφόρων συλλογικοτήτων είχαν συγκεντρωθεί στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου Τρικάλων φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.