Quantcast
Ποτάμι: Τα συνθήματα δεν γεμίζουν τα ταμεία - enikonomia.gr
share

Ποτάμι: Τα συνθήματα δεν γεμίζουν τα ταμεία

δημοσιεύτηκε:

Σε σύνθημα χωρίς αντίκρισμα εξελίσσεται η πολυδιαφημισμένη αλά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πάταξη της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος, που θα έφερνε δήθεν 3 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ποταμιού.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά: “η ανικανότητα των κομματικών κρατικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με πολιτικά εμπόδια (όπως η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Επιτροπής του άρθρου 24 να προβεί στην πιστοποίηση των ονομάτων της λίστας Μπόργιανς και συνεπώς στην είσπραξη των φόρων όσων είχαν αποκρύψει εισοδήματα) έχει οδηγήσει σε ναυάγιο και αυτή την πολιτική.

Συγκεκριμένα βάσει των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών:

Από τη λίστα Λαγκάρντ το 2016 βεβαιώθηκαν 46,92 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 6,1 εκατ. ευρώ (ποσοστό 12,07%)

Από τη λίστα Μπόργιανς το 2016 βεβαιώθηκαν 3,5 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 137,8 χιλιάδες ευρώ (ποσοστό 4,4%)

Από τις υπεράκτιες (offshore) το 2016 βεβαιώθηκαν 44,02 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν 5,8 εκατ. ευρώ (ποσοστό 13,3%)

Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα τη στιγμή που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «διαφημίζουν» το πλεόνασμα-μαμούθ των 7 δισ. ως απόδειξη επιτυχημένης διακυβέρνησης της χώρας, ένα πλεόνασμα το οποίο βάσει των στοιχείων της ΑΑΔΕ ενισχύθηκε ως εξής:

Έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 873.049 φορολογούμενους

Ιανουάριο – Φεβρουάριο το Δημόσιο προχώρησε στην κατάσχεση εις χείρας τρίτων τραπεζικών λογαριασμών, ενοικίων, μισθών και συντάξεων σε 33.943 φορολογούμενους

Μέσα στους δύο πρώτους μήνες του έτους, οι νέες οφειλές έφτασαν στα 2,619 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση περίπου 1 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις έναν μήνα

4.052.270 είναι οι φορολογούμενοι που έχουν οφειλές προς το δημόσιο συνολικού ύψους 94 δισ. ευρώ. Δηλαδή σχεδόν ένας στους δύο φορολογούμενους είναι οφειλέτης της εφορίας

Ταυτόχρονα οι οφειλέτες στους οποίους η εφορία θα στραφεί το επόμενο διάστημα ανέρχονται σε 1.655.636. Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν το… πλεόνασμα της κυβέρνησης για το οποίο επιχαίρει ο Πρωθυπουργός.

Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επικροτεί τον… εαυτό της, χαράσσοντας και για το 2017 την ίδια τακτική της υπερφορολόγησης. Ένα σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μέσω μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και προσέλκυσης επενδύσεων απουσιάζει για ακόμη μία φορά”.








share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.