Quantcast
Κοτζιάς: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε να τεθεί από τον οποιονδήποτε θέμα συνόρων στα Βαλκάνια - enikonomia.gr
share

Κοτζιάς: Δεν πρόκειται να ανεχθούμε να τεθεί από τον οποιονδήποτε θέμα συνόρων στα Βαλκάνια

δημοσιεύτηκε:

Συνέντευξη Νίκου Κοτζιά στον Βασίλη Σκουρή

Πολλαπλά μηνύματα και προς πολλές κατευθύνσεις αποστέλλει με συνέντευξή του στη Realnews ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς:

– «Όποια βοήθεια χρειαστεί η Κυπριακή Δημοκρατία, είμαστε στη διάθεσή της. Η Άγκυρα εκβιάζει στο θέμα των κοιτασμάτων. Όμως, μόνο αν κάποιος δεν έχει αντοχές μπορεί να πέσει θύμα εκβιασμών», επισημαίνει με αφορμή τις απειλές της Άγκυρας προς τη Λευκωσία.

– «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε να τεθεί από τον οποιονδήποτε θέμα συνόρων», τονίζει και προειδοποιεί όσους σχεδιάζουν τη «Μεγάλη Αλβανία»: «Κάποιοι ονειρεύονται “ψευδομεγαλεία”. Όμως, η Ε.Ε. και εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Τα σύνορα στην Ευρώπη είναι οριστικά και όποιος προσπαθήσει να τα πειράξει θα έχει μεγάλες και σοβαρές συνέπειες».

– «Τις κόκκινες γραμμές μας δεν μπορεί να τις πάρει κανένα αεράκι», υπογραμμίζει, απευθυνόμενος στην Άγκυρα. «Θέλουμε μια ευρωπαϊκή Τουρκία. Εναπόκειται σε εκείνη να αποφασίσει αν θέλει να είναι ή να μην είναι».

– «Όποιος θέλει να παραδοθεί αμαχητί του φαίνεται παράξενο ότι κάποιοι δεν το κάνουν. Όποιος θεωρεί τον τουρκικό σοβινισμό δίκαιη υπόθεση αναγνωρίζει στον ελληνικό πατριωτισμό τον εχθρό του», απαντά σε όσους τον χαρακτηρίζουν «σκληρό» και «εθνικιστή».

Ο Νίκος Κοτζιάς δηλώνει πως στο Αιγαίο ανησυχεί «για κάποιο ατύχημα εξαιτίας του ρίσκου και των προκλήσεων της άλλης πλευράς», ενώ αίσθηση προκαλεί η απάντησή του για τον υπουργό Άμυνας: «Ο Πάνος δέχεται επιθέσεις διότι κόβει μεγάλο μέρος της “καραμανλικής πλευράς” της Ν.Δ., άρα και την όποια πιθανότητα νίκης της. Αυτό τρελαίνει κάποιους».

Πατήστε εδώ και εδώ για να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη Realnews.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.