Quantcast
Der Spiegel: Το Brexit δείχνει πόσο δύσκολη θα ήταν μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Το Brexit δείχνει πόσο δύσκολη θα ήταν μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

δημοσιεύτηκε:

«Μετά από τη συνάντηση Σέντερ – Τσακαλώτου στην Αθήνα ο βαυαρός υπουργός δήλωσε στο Der Spiegel ότι “το Grexit δεν βρίσκεται πια στην ημερήσια διάταξη“. Αιτιολογώντας την αλλαγή στάσης του ο Μ. Σέντερ είπε: “Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί σήμερα διαφορετική πορεία από εκείνη που ακολουθούσε το 2015 επί Γ. Βαρουφάκη. Ο Ευ. Τσακαλώτος προέρχεται και αυτός βέβαια από έναν διαφορετικό πολιτικό χώρο, προσπαθεί ωστόσο να διεξάγει σωστές διαπραγματεύσεις“.

Εκτός αυτού ο Μ. Σέντερ εμφανίστηκε στις δηλώσεις πεπεισμένος ότι οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν. Κατά συνέπεια “θα ήταν λάθος να ξεριζώσεις ένα φυτό που μόλις άρχισε να φυτρώνει“. Επιπλέον δεν υπάρχει σήμερα ένα σοβαρό σχέδιο για ένα Grexit, συνέχισε ο γερμανός υπουργός, για να προσθέσει: “Με τη διαδικασία του Brexit διαπιστώνουμε πόσο δύσκολη θα ήταν μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ“.

Την ίδια στιγμή όμως ο Μάρκους Σέντερ θέτει εκ νέου ζήτημα καταβολής εγγυήσεων από την Ελλάδα για τις πιστώσεις που λαμβάνει. Ο βαυαρός υπουργός επικαλέστηκε το παράδειγμα της Φινλανδίας, η οποία ήδη το 2012 ζήτησε εγγυήσεις από την Ελλάδα για να συμμετάσχει στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης. “Είδαμε ότι η διαδικασία αυτή λειτούργησε“, κατέληξε ο Μ. Σέντερ».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.