Quantcast
Τυχοδιωκτική πολιτική καταλογίζει στον Μητσοτάκη ο Ρήγας - enikonomia.gr
share

Τυχοδιωκτική πολιτική καταλογίζει στον Μητσοτάκη ο Ρήγας

δημοσιεύτηκε:

Εμείς δεν φτιάχνουμε «Sucsess Story» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, υπογραμμίζοντας πως η συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών φέρνει και θετικά μέτρα.

Ο κ. Ρήγας μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm επανέλαβε πως ο στόχος είναι να βγει η χώρα στις αγορές το 2018, ώστε να τερματιστούν τα μνημόνια και η επιτροπεία. «Το πρώτο κομμάτι της συμφωνίας, που αφορά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εμπεριέχει όλα τα μέτρα π.χ φορολογικό- συντάξεις εμπεριέχει και τα αντίμετρα» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ρήγας, υπογραμμίζοντας ότι «για πρώτη φορά υπάρχουν μέτρα με θετικό πρόσημο και αυτό είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στο σύνολο της συμφωνίας σημείωσε ότι το δεύτερο κομμάτι αφορά στο χρέος και στα πλεονάσματα και επανέλαβε ότι όλα θα ισχύσουν παράλληλα. «Θέλουμε να τελειώσει το πρόγραμμα και να μην υπάρχουν δανειακές συμβάσεις γιατί όσο αυτές υπάρχουν είσαι σε επιτροπεία. Ο στόχος είναι να βγούμε στις αγορές το 2018 ως μια κανονική χώρα έχοντας μπει και στην ποσοτική χαλάρωση» σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς εάν αυτός ο στόχος είναι εφικτός, ο κ. Ρήγας απάντησε: «όλοι οι οικονομικοί δείχτες δείχνουν ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ακόμα και ο τρόπος αγοράς των ελληνικών ομολόγων έχει πέσει κάτω από το 6%».

Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.