Quantcast
Η κυβέρνηση αντί να κόβει επιδόματα να στηρίξει τους ανέργους λένε οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ - enikonomia.gr
share

Η κυβέρνηση αντί να κόβει επιδόματα να στηρίξει τους ανέργους λένε οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ

δημοσιεύτηκε:

Την αντίθεσή της στην κατάργηση του επιδόματος ανεργίας για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Με ανακοίνωση της επισημαίνει πως “από την αρχή της κρίσης και των μνημονίων μέχρι σήμερα οι άνεργοι αυξάνονται ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι έχουν μειωθεί σε ποσοστό άνω του 30%. Δηλαδή, ενώ το 2010 επίδομα ανεργίας ελάμβαναν περίπου το 40-45% επί του συνόλου των ανέργων, σήμερα επίδομα ανεργίας λαμβάνει περίπου το 10% του συνόλου των ανέργων. Για άλλη μια φορά, ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται περίπου στο 1εκ., ενώ η χώρα μας κατέχει την πρωτιά και στην ανεργία των νέων.

Σε μια εποχή που οι νέοι μας μεταναστεύουν μαζικά, προκειμένου να αναζητήσουν μια δουλειά, σε μια εποχή που η 1η προτεραιότητα του Οργανισμού συνολικά θα έπρεπε να είναι η στήριξη των ανέργων, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει την περικοπή ενός ακόμα επιδόματος, αυτού των Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (20-29 ετών), ένα επίδομα που το τελευταίο έτος έλαβαν περίπου 3.500 νέοι.

Καταργείται ένα ακόμα επίδομα χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων. Καταργείται η κοινή λογική, καταργείται κάθε δυνατότητα ανάσχεσης της ανεργίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση αντί της περικοπής επιδομάτων, να υιοθετήσει επέκταση και αύξηση στην κάθε είδους στήριξη των ανέργων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποδώσει τα χρήματα από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών στους ανέργους όπως έχει υποχρέωση να το κάνει”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.