Quantcast
Ο Πάνος Καμμένος στον Realfm 97,8 για τις τουρκικές προκλήσεις - enikonomia.gr
share

Ο Πάνος Καμμένος στον Realfm 97,8 για τις τουρκικές προκλήσεις

δημοσιεύτηκε:

Εάν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση “Θαλασσόλυκος” στο Αιγαίο προχωρήσουν σε βολές επιφανείας θα έχουμε κλιμάκωση της έντασης προειδοποίησε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί για τη μεγάλη τουρκική άσκηση “Θαλασσόλυκος” ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε ότι “έχουμε πάρει τα μέτρα τα οποία χρειάζεται να πάρουμε, η άσκηση αυτή γίνεται σε διεθνή ύδατα και αφορά βολές υποβρύχιες. Εάν παραβιάσουν και κάνουν βολές επιφανείας βεβαίως και το πράγμα σημαίνει κλιμάκωση. Δεν έχουν καταθέσει μέχρι τώρα σχέδιο για βολές επιφανείας. Οι βολές επιφανείας θα είναι αυτές οι οποίες θα δημιουργήσουν θέμα στον εναέριο χώρο μας” και πρόσθεσε:

“Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, όπως κάνουν κάθε μέρα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις”.

Αναφερόμενος στη νέα συμφωνία και τις δηλώσεις από τη μεριά της αντιπολίτευσης ότι πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο ο κ. Καμμένος σημείωσε: “Αντιλαμβάνομαι τον πανικό της αντιπολίτευσης, η οποία πριν από 1,5 μήνα έλεγε κλείστε το και υπογράψτε ότι σας ζητούν και κατά δεύτερον διέδιδε ότι δεν θα έρθει ποτέ η συμφωνία και ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει, να γίνουν εκλογές και να υπάρξει μία άλλη κυβέρνηση που θα κάνει τη συμφωνία. Η στρατηγική που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης, η κ. Γεννηματά και τα βοηθητικά κόμματα σε αυτούς, κατέρρευσε με την επίτευξη της συμφωνίας, με την είσοδο σε μία καινούργια εποχή που ουσιαστικά δίνει μία προοπτική για δύο χρόνια στην κυβέρνηση αυτή και παράλληλα τη λύση του χρέους…Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε μέτρα τα οποία παίρνουμε τώρα, αλλά μέτρα τα οποία θα παρθούν έπειτα από δύο χρόνια και τα οποία συνδυάζονται με αντίμετρα και αφορούν το σύνολο των πολιτών”.

Στο ερώτημα εάν τα αναδρομικά θα δοθούν πίσω όπως είχε δεσμευθεί ότι θα κάνει, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “αυτή τη στιγμή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα χρήματα αυτά κάθε χρόνο τα εξασφαλίζει και τα βάζει στο λογαριασμό στον κωδικό που πρέπει να δοθούν, αλλά δυστυχώς συνδέεται το μισθολόγιο των στρατιωτικών με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που είναι το λιμενικό, η αστυνομία και η πυροσβεστική όπου εκεί δεν έχουν βρεθεί τα χρήματα αυτά για να δοθούν. Εμείς μόλις ταμειακά μπορέσουμε να τα αποδώσουμε θα τα αποδώσουμε άμεσα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.