Quantcast
Αλαλούμ με τις εισφορές: Το υπουργείο επιβεβαιώνει, ο υφυπουργός διαψεύδει - enikonomia.gr
share

Αλαλούμ με τις εισφορές: Το υπουργείο επιβεβαιώνει, ο υφυπουργός διαψεύδει

δημοσιεύτηκε:

Αλαλούμ επικρατεί με τις εισφορές, με το υπουργείο Εργασίας να αναφέρει άλλα σε non paper που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης και άλλα να δηλώνει ο υπουργός στον Realfm 97,8.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας επιβεβαιώνει με non paper ότι από το 2018 οι εισφορές για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες θα υπολογίζονται επί του ακαθάριστου εισοδήματος και ότι απλά θα υπάρχει έκπτωση 15%, μόνο για το 2018.

Χαρακτηριστικά το non paper του υπουργείου αναφέρει: «Η αλλαγή που συμφωνήθηκε προβλέπει την εναρμόνιση με ό,τι ισχύει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες: από τη βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα αφαιρούνται οι ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου έτους».

Ωστόσο, μιλώντας στον Realfm 97,8 ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος υποστήριξε ότι από το 2018, με τη νέα ρύθμιση οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται από τα καθαρά έσοδα.

«Πάντα τα καθαρά θα είναι, ποτέ δεν θα είναι τα μεικτά. Η διαφορά είναι ότι αφαιρούσαμε τα καθαρά έσοδα και την ασφαλιστική εισφορά», είπε χαρακτηριστικά

Ερωτηθείς αν με τη νέα ρύθμιση θα φορολογείται η ασφαλιστική εισφορά απάντησε: «Όχι, σε καμία περίπτωση. Η φορολογία θα επιβάλλεται επί των εσόδων, όπως και τώρα γίνεται, αφαιρουμένων των ασφαλιστικών εισφορών, διότι οι ασφαλιστικές εισφορές είναι δαπάνη. Δεν αλλάζει ο κανόνας που ισχύει στη φορολογία. Είναι μία παρανόηση. Θα λυθεί αυτή η παρεξήγηση».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.