Quantcast
Σοκ από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι συμβασιούχοι ΟΤΑ πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς! - enikonomia.gr
share

Σοκ από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι συμβασιούχοι ΟΤΑ πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς!

δημοσιεύτηκε:

Η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι τα εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων δεν μπορούν να εγκριθούν, αλλά και οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα της παράτασης των συμβάσεών τους.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με πρόεδρο την Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Μαρία Αθανασοπούλου, κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΟΤΑ είναι αντισυνταγματικές.

Ακόμη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου με πλειοψηφία 17 – 14 αποφάνθηκε ότι τα εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων δεν μπορούν να εγκριθούν, αλλά και οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα της παράτασης των συμβάσεών τους.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επανέλαβαν ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά, τόσο τις παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων, όσο και τις μονιμοποιήσεις των επί συμβάσει υπαλλήλων, αναφέρει το ΑΠΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.