Quantcast
Κεραμέως: Δε θα ψηφίσουμε τα αντίμετρα - enikonomia.gr
share

Κεραμέως: Δε θα ψηφίσουμε τα αντίμετρα

δημοσιεύτηκε:

«Ο πρωθυπουργός, καθώς την επόμενη εβδομάδα ψηφίζονται πάρα πολύ επώδυνα μέτρα και προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα, άρχισε μία περιοδεία σε υπουργεία και δη σε πολύ ευαίσθητα υπουργεία, που αγγίζουν την κοινή γνώμη, πήγε στο υπουργείο Παιδείας και δε δίστασε να παίξει ακόμη και με τις αγωνίες των μαθητών» δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, «εξαγγελίες, κενές υποσχέσεις, με ξεκάθαρο ψηφοθηρικό στόχο». «Τα παιδιά, στα οποία απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός την Τρίτη, θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές και προφανώς και κάθε είδηση για κατάργηση οποιωνδήποτε εξετάσεων φυσικά και έχει ψηφοθηρικό χαρακτήρα» είπε.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διευκρίνισε: «Θα σας πω με κάθε ειλικρίνεια ότι πρέπει να συζητήσουμε για τις Πανελλήνιες, γιατί πράγματι είναι ένα σύστημα, το οποίο έχει πάρα πολλά προβλήματα κι εμείς θα προτείνουμε και συγκεκριμένα πράγματα προς βελτίωση του συστήματος. Δεν μπορεί, όμως, να εξαγγέλλεις την κατάργηση των εξετάσεων, χωρίς από πίσω καμία ουσία».

Για τις προτεινόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η τομεάρχης της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι συνιστούν «ξεκάθαρη οπισθοδρόμηση, όταν για παράδειγμα προβλέπεται ένα υπερρυθμιστικό πλαίσιο για τα μεταπτυχιακά». «Σε μία εποχή, που δυστυχώς η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων μας έχει πέσει κατακόρυφα, αυτό το κενό σε ένα βαθμό αναπληρώνεται από τα δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά προγράμματα. Χρειάζεται ένα ελεύθερο πλαίσιο. Πρέπει να αφήσουμε τα Πανεπιστήμια και τους εκπαιδευτικούς και τους καθηγητές να αυτενεργήσουν. Δεν μπορούμε να τους περιορίζουμε και να είναι το κράτος από πάνω με υπερσυγκεντρωτικές εξουσίες να ελέγχει τα πάντα», είπε ενώ ερωτηθείσα, εάν συμφωνεί με την πρόταση για δωρεάν φοίτηση σε μεταπτυχιακά προγράμματα για όσους δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν δίδακτρα απάντησε: «Πρέπει να δούμε τους όρους. Δεν μπορεί το κράτος να αποφασίζει ότι για παράδειγμα 40% θα είναι δωρεάν και να μην έχει βρει τρόπο για το πώς θα λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο. Και πάλι θεωρώ ότι σε έναν βαθμό ίσως υπάρχει μία ψηφοθηρική τάση εδώ πέρα».

Αναφορικά, τέλος, με τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στη Βουλή για τα αντίμετρα η κ. Κεραμέως σημείωσε: «Είναι μία δημαγωγική απάντηση, γιατί η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει 3,5% πλεόνασμα και έχει συμφωνήσει με τους δανειστές ότι αν ξεπεράσει αυτόν τον στόχο- τον οποίο παρεμπιπτόντως ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας έλεγε ότι είναι άπιαστος- και για όσο τον ξεπεράσει θα μπορεί να εφαρμόσει κάποια αντίμετρα, δηλαδή αν φτάσει στο 4% πλεόνασμα, θα εφαρμόσει 0,5% πλεόνασμα. Για να μπορέσει να εφαρμόσει το 2% αντίμετρα, το οποίο έχει εξαγγείλει και διατυμπανίζει, πρέπει να έχουμε 5,5% πλεόνασμα ως χώρα. Δεν τα ψηφίζουμε τα αντίμετρα, γιατί για να εφαρμοστούν τα όποια αντίμετρα από πίσω η κοινωνία θα έχει σχεδόν καταστραφεί».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.