Quantcast
Der Spiegel: Οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως και το ένα τέταρτο των εισοδημάτων τους - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως και το ένα τέταρτο των εισοδημάτων τους

δημοσιεύτηκε:

Στις μαζικές διαδηλώσεις κατά του νέου πολυνομοσχεδίου αναφέρεται το Der Spiegel Online. «Η κυβέρνηση της Ελλάδας κάνει λόγο για την τελευταία θυσία: μέσα στη νύχτα θα πρέπει να υπερψηφισθεί ένα νέο πακέτο λιτότητας, σαν αντάλλαγμα το κούρεμα χρέους. Συνταξιούχοι και φορολογούμενοι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους», σημειώνει η ιστοσελίδα.

Το ρεπορτάζ εστιάζει στους Έλληνες συνταξιούχους που με δυσκολία τα βγάζουν πέρα στην τρίτη ηλικία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Διονύση Ρίζο που ειδικεύεται σε θέματα κοινωνικής ασφάλειας πρόκειται «για τη μεγαλύτερη ενιαία μείωση των συντάξεων από την αρχή της κρίσης χρέους».

Όπως σημειώνει το Spiegel, oι συνταξιούχοι θα απολέσουν έως και το ένα τέταρτο των εισοδημάτων τους, κι αυτό παρά το ότι στην Ελλάδα «οι συντάξεις έχουν μια ιδιαίτερη σημασία: συχνά από αυτές εξαρτώνται όχι μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Κι αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Οι συντάξεις λειτουργούν σαν de facto υποκατάστατό τους». Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι τα σκληρά αυτά μέτρα κρίνονται απαραίτητα από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πάρει την πολυπόθητη ελάφρυνση χρέους. Την ίδια ώρα πέρα από τους συνταξιούχους όμως πλήττονται και όλες οι κατηγορίες φορολογούμενων, οι οποίοι, «σε ορισμένες περιπτώσεις θα κληθούν να πληρώσουν ως και το 70% του ακαθάριστου εισοδήματός τους σε φόρους».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.