Quantcast
Τζαβάρας: Υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι δανειστές - enikonomia.gr
share

Τζαβάρας: Υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι δανειστές

δημοσιεύτηκε:

«Ο πρωθυπουργός είχε πει ότι είχε μάθει από πολύ υψηλούς παράγοντες στην ΕΕ τόσο καλά νέα, που δυσκολευόταν να τα πιστέψει και τελικά χθες αποδείχθηκε ότι τα νέα είναι τόσο κακά που δυσκολευόμαστε κι εμείς να τα πιστέψουμε», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.

«Όταν ο πρωθυπουργός πηγαίνει στους δανειστές και στους συνομιλητές του όλα τα μέτρα για τα οποία μάτωσε και θα ματώσει η ελληνική κοινωνία και δεν πείθει, αυτό σημαίνει ότι πλέον υπάρχει πρόβλημα στον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι ξένοι, οι δανειστές, ως αξιόπιστους συνομιλητές τους» επισήμανε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος, γιατί μας είχε υποσχεθεί στη Βουλή ότι τα μέτρα δε θα εφαρμοστούν, εάν ταυτόχρονα δεν πάρουμε τη διαβεβαίωση ότι θα λυθεί το ζήτημα του χρέους και χθες μας ήλθε από το Eurogroup αυτή η κακή είδηση, ότι το θέμα του χρέους παραπέμπεται για τον Ιούνιο και θα δούμε μετά τι θα γίνει […] Η κυβέρνηση επιτέλους να αντιληφθεί ότι κυβερνάει αυτόν τον τόπο και δεν είναι απλώς μία ομάδα που κάνει κυβερνητικό ακτιβισμό».

Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις της κυβέρνησης σε βάρος της ΝΔ για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της διευθέτησης του χρέους, ο κ. Τζαβάρας είπε: «Εάν η κυβέρνηση προσπαθεί τις ανεπάρκειές της, την ανικανότητά της και την άγνοιά της -γιατί αυτό φαίνεται τώρα- να τις δικαιολογήσει επικαλούμενη ότι δήθεν η ΝΔ είναι εκπρόσωπος του ΔΝΤ ή σύμμαχος των δανειστών, κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβει ότι με αυτά τα επιχειρήματα δεν πείθει κανέναν. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να μελετήσει πιο καλά τα προβλήματα, να σταματήσει πλέον να ζητάει εχθρούς έξω από τον περίβολο, όπου αναπτύσσεται η δραστηριότητά της, και το πιο σοβαρό, κάποια στιγμή, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ο καθένας να έχει το θάρρος να λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της ΝΔ για εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος σημείωσε ότι «είναι συνώνυμο με το τέλος μιας επικίνδυνης κυβέρνησης, πρέπει επιτέλους η θητεία αυτής της κυβέρνησης να λήξει πριν περάσει τετραετία, γιατί αν δεν γίνει αυτό, πολύ μεγαλύτερες ήττες περιμένουν ακόμα».

Με αφορμή την παρουσία του πρόεδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη και σε εκδήλωση για το μητρώο πολιτικών στελεχών ο κ. Τζαβάρας σημείωσε: «Η ΝΔ είναι ένα κόμμα ανοιχτό, δεν έχουμε καμία σχέση με τα κόμματα της Αριστεράς, είμαστε ένα κόμμα φιλελεύθερο που απευθύνουμε το κάλεσμά μας σε όλη την κοινωνία […] Όλοι όσοι αποδέχονται το πρόγραμμα και τις ιδεολογικές μας αρχές, βέβαια και είναι ευπρόσδεκτοι. Δεν προηγούνται τα πρόσωπα σε ένα κόμμα, αλλά οι πολιτικές ιδέες».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.