Quantcast
Σόιμπλε: Μη ρεαλιστικές οι εκτιμήσεις ΔΝΤ για Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Μη ρεαλιστικές οι εκτιμήσεις ΔΝΤ για Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Η διάσταση απόψεων μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ σχετικά με το ζήτημα της Ελλάδας διατηρείται και κατά γενική ομολογία αποτελεί βασικό εμπόδιο για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος και για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

Αυτή θα πρέπει σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ να περιλαμβάνει και δεσμεύσεις για συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ένα αίτημα που συναντά τη σκληρή αντίσταση του Βερολίνου.

Η διαμάχη Βερολίνου και ΔΝΤ διατηρείται και στις αναφορές του γερμανικού τύπου με αφορμή σημερινές αιχμηρές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών για το Ταμείο από το Βερολίνο, οι οποίες αναπαράγονται από μερίδα γερμανικών εφημερίδων, όπως η οικονομική Handelsblatt και η Bild, με ανάρτηση στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις. Συγκεκριμένα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατηγόρησε το Ταμείο για μη ρεαλιστικές εκτιμήσεις.

«Στην παρούσα φάση ερίζουμε με το ΔΝΤ για το ποια είναι η σωστή εκτίμηση για την ανάπτυξη στην Ελλάδα για τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να δεχτεί πάνω από 1% για τα επόμενα 40 χρόνια», επισήμανε, για να συμπληρώσει με σαρκαστική διάθεση, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ότι «έτσι εξηγείται άλλωστε και το ότι όλα τα προγράμματα (σ.σ. για την Ελλάδα) ήταν μάταια».

Όπως επισήμανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με 1% ανάπτυξη η Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να κλείσει την ψαλίδα προς τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Πηγή: DW


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.