Quantcast
Κοντονής: Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε πρέπει να συνεργάζονται στην αντιμετώπιση του «μαύρου χρήματος» - enikonomia.gr
share

Κοντονής: Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε πρέπει να συνεργάζονται στην αντιμετώπιση του «μαύρου χρήματος»

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα είναι διαθέσιμη να προσφέρει πληροφορίες και στοιχεία, αλλά θα πρέπει και τα άλλα κράτη, ιδίως όσον αφορά στο ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος», να προσφέρουν στοιχεία όποτε ζητείται από το ελληνικό κράτος και από το ελληνικό δημόσιο», διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνονται συμβάσεις που αφορούν στη δήμευση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση τρομοκρατίας, καθώς και στην ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.α., ο κ. Κοντονής επικέντρωσε στο σημείο του νομοθετήματος που αφορά στη σύμβαση της Βαρσοβίας για τη συνδρομή των κρατών στις εισαγγελικές έρευνες για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως επισήμανε, είναι απαραίτητο – στο πλαίσιο του ενιαίου δικαστικού χώρου που δημιουργείται στην Ε.Ε. – να συμβάλλουν όλες οι πλευρές στη διαλεύκανση υποθέσεων τέτοιου χαρακτήρα.

Ο κ. Κοντονής, προανήγγειλε εξάλλου την κατάθεση νομοσχεδίου που θα επιφέρει αλλαγές σε άρθρα του Ποινικού Κώδικα και συγκεκριμένα του άρθρου 187 και 187Α για την εγκληματική οργάνωση και την τρομοκρατική οργάνωση. Όπως ανέφερε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία στηρίζεται σε Οδηγία της Ε.Ε. και μάλιστα προ του 2009 για το οποίο έχει παρατηρηθεί η χώρα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.