Quantcast
Κλείνουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου - enikonomia.gr
share

Κλείνουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου

δημοσιεύτηκε:

Με την κατάθεση χθες στη Βουλή των τροπολογιών, κλείνουν, εν όψει του Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης στο Λουξεμβούργο, και οι εκκρεμότητες με τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η χώρα απέδειξε ότι είναι απολύτως συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της έναντι των θεσμών και πλέον στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης- εκτός από την έγκριση της «έκθεσης συμμόρφωσης» και το «πράσινο φως» προς τον ESM για την εκταμίευση της δόσης- η συζήτηση μπορεί να επικεντρωθεί στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα οποία θα εφαρμοσθούν μετά τη λήξη του προγράμματος.

Όπως έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το ζήτημα είναι να επαρκεί ο περαιτέρω προσδιορισμός του βαθμού χρήσης των «εργαλείων» για το χρέος, προκειμένου να δοθεί μια οριστική και βιώσιμη λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Δηλαδή, να εγγυάται την ανάπτυξη της οικονομίας και την πρόσβασή της Ελλάδας στις αγορές χρήματος με βιώσιμους όρους

Σημειώνεται ότι το πακέτο των τροπολογιών περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συντάξεις, τη χρηματοδότηση των κομμάτων, καθώς και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.