Quantcast
Αμανατίδης: Στο Eurogroup περιμένουμε τη βιώσιμη λύση που δικαιούμαστε - enikonomia.gr
share

Αμανατίδης: Στο Eurogroup περιμένουμε τη βιώσιμη λύση που δικαιούμαστε

δημοσιεύτηκε:

«Περιμένουμε μία λύση που να είναι και βιώσιμη και δίκαιη και αυτή που δικαιούμαστε, σύμφωνα με τις θυσίες που έχουν γίνει» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την προσεχή Πέμπτη.

«Η τελευταία πρωτοβουλία της Γαλλίας, που παρουσιάστηκε και στον Έλληνα πρωθυπουργό, οι δηλώσεις του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, μας δίνουν την αισιοδοξία ότι στις 15 Ιουνίου θα υπάρξει μία λύση και η Ελλάδα νομίζω ότι θα πάρει αυτό που της αξίζει» είπε ο κ. Αμανατίδης, προσθέτοντας ότι για το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους είναι σε εξέλιξη πυρετώδεις διεργασίες.

Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία της δημιουργίας ψηφιακού χάρτη της Ελληνικής Διασποράς (Greek Diaspora Map), που θα παρουσιαστεί αύριο το απόγευμα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης ο κ. Αμανατίδης διευκρίνισε ότι πρόκειται για μία διαδικτυακή πύλη μέσα από την οποία «θα υπάρχει αλληλεπίδραση και διασύνδεση των Ελλήνων της Διασποράς μεταξύ τους, αλλά και με τους Έλληνες της μητέρας πατρίδας».

Η ψηφιακή καταγραφή και απεικόνιση του συνόλου της ελληνικής παρουσίας στο εξωτερικό, ξεκίνησε το 2015 και για τη δημιουργία του χάρτη το υπουργείο Εξωτερικών και η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού συνεργάστηκαν με το τμήμα Νοτιοανατολικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (South East European Studies at Oxford – SEESOX). Ο κ. Αμανατίδης γνωστοποίησε πως «ο χάρτης θα εμπλουτίζεται και με νέα στοιχεία, θα υπάρξει και μία περαιτέρω συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ενώ υπάρχει και μία πρόταση να γίνει συνολικά αργότερα του Ελληνισμού με την είσοδο και στοιχείων από την Κύπρο».

Ερωτηθείς σχετικά με την ατζέντα της -σε επίπεδο αρχηγών κρατών- τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός ανέφερε πως θα εξειδικευτούν οι δράσεις και αποφάσεις, που ελήφθησαν στην προηγούμενη τριμερή συνάντηση, με έμφαση στα ενεργειακά ζητήματα και ζητήματα μεταφορών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.