Quantcast
Παπαδημούλης: Το στοίχημα είναι να βγει η Ελλάδα από την επιτροπεία - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Το στοίχημα είναι να βγει η Ελλάδα από την επιτροπεία

δημοσιεύτηκε:

Το στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές είναι η Ελλάδα να βγει από την επιτροπεία από τον Αύγουστο του 2018 και να δανείζεται από τις αγορές, επισήμανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης στην ΕΡΤ.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για «ακατανόητη εμμονή στην τυφλή καταστροφολογία και στο αίτημα για “εκλογές εδώ και τώρα”».

«Στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου επιδιώκουμε να πάρουμε την καλύτερη δυνατή λύση, την οποία και θα αξιολογήσουμε αφού την πετύχουμε. Όχι νέα καθυστέρηση, αναβολή και εμπλοκή, που δεν εξυπηρετεί ούτε την Ελλάδα, ούτε την ευρωζώνη», είπε ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:
«Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να πάρουμε τη χρηματοδότηση, που να είναι όσο το δυνατόν αυξημένη, ώστε να καλύψουμε δανειακές ανάγκες και οφειλές του κράτους προς τρίτους, ιδιώτες μέσα στην Ελλάδα, κάτι που θα βοηθήσει την οικονομία. Από εκεί και πέρα επιδιώκουμε, επίσης, χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2022, της τάξης του 2%, ώστε να δοθεί ένας δημοσιονομικός χώρος και για την ανάπτυξη και για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, αλλά και η σαφέστερη δυνατή περιγραφή της πορείας ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, που είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί ένα πρόσθετο πιστοποιητικό ανάκαμψης και σταθερότητας, που θα βάλει την Ελλάδα -μετά από χρόνια ύφεσης- σε έναν ενάρετο δημοσιονομικό κύκλο».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι όσο καλύτερη λύση επιτευχθεί στο Eurogroup της Πέμπτης τόσο το καλύτερο για όλους τους Έλληνες και τις επόμενες κυβερνήσεις τις επόμενες δεκαετίες.

Παρατήρησε ότι με ευθύνη της ΝΔ δεν υπάρχει το εθνικό μέτωπο που θα χρειαζόταν και αφού αναγνώρισε ότι η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ζήτησε με επιστολή της από τους σοσιαλδημοκράτες να βοηθήσουν στην υπόθεση του ελληνικού χρέους -παρά τη «σκληρή» και «άδικη» κριτική που ασκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε- σχολίασε πως ακόμα περιμένει τον κ. Μητσοτάκη να στείλει επιστολή ή να τηλεφωνήσει στους πολιτικά ομογάλακτούς του στην Ευρώπη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.