Quantcast
Σπίρτζης στον Realfm 97,8: Ο Σόιμπλε έχει συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε υπουργό Οικονομικών - enikonomia.gr
share

Σπίρτζης στον Realfm 97,8: Ο Σόιμπλε έχει συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε υπουργό Οικονομικών

δημοσιεύτηκε:

Η συμπεριφορά του Σόιμπλε δεν αρμόζει σε υπουργό Οικονομικών μίας μεγάλης χώρας όπως η Γερμανία, κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει ακραίες προτάσεις στην Ευρώπη, τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για την κίνηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών να παρέμβει στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης πριν από το κρίσιμο Eurogroup, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απάντησε ότι “ο κ. Σόιμπλε έχει μία συμπεριφορά η οποία δεν αρμόζει σε υπουργό Οικονομικών μίας μεγάλης χώρας, όπως η Γερμανία. Πριν από λίγες ημέρες χαρακτήρισε με όχι καλούς τρόπους την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τώρα επιχειρεί άλλη τακτική. Δεν έπιασε η προηγούμενη, ούτε αυτή θα πιάσει. Κάνει τα πάντα προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ακραίες προτάσεις που προσπαθεί να επιβάλλει στην Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω και θέλω να ελπίζω ότι η Ευρώπη έχει την ωριμότητα να δει πολύ καθαρά τις συνέπειες από τις πολιτικές των κύκλων που υπηρετεί ο κ. Σόιμπλε” και πρόσθεσε:

“Πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με τους δογματισμούς της ακραίας νεοφιλελεύθερης παράταξης, πρέπει να τελειώνουμε με τα μη παραγωγικά συμφέροντα της Ευρώπης. Πρέπει να μπούμε σε καιρούς παραγωγής και ανάπτυξης και αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα από τη λογική και την πολιτική που έχουν και τα στελέχη και τα κόμματα που υπηρετεί ο κ. Σόιμπλε”.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους ο κ. Σπίρτζης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “αν η πολιτική της Ευρώπης εξαρτάται από το τι ποσοστό θα πάρει ο κ. Σόιμπλε στις γερμανικές εκλογές υπάρχει θεσμικό θέμα… Σωστά βάλαμε το θέμα του χρέους, αν δεν βρούμε μία λύση σε αυτό το θέμα δεν θα βρούμε ποτέ λύση στο πρόβλημα που έχουμε, αυτή είναι η άποψη μου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βρεις τρόπους επίλυσης του ζητήματος του χρέους… Δεν γίνεται όλα τα ζητήματα να καθορίζονται από τις ορέξεις του κ. Σόιμπλε και τις γερμανικές εκλογές”.

Σχετικά με τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη Λέσβο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανέφερε ότι “πρέπει να έχουμε υπομονή και ψυχραιμία να ολοκληρωθεί το φαινόμενο γιατί ακόμη έχουμε σε εξέλιξη τη μετασεισμική δραστηριότητα και ταυτόχρονα να έχουν ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν οι καταγραφές των καταστροφών που έχουμε προκειμένου να προχωρήσουμε πάρα πολύ γρήγορα για να αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία, τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις που πρέπει να περιλαμβάνουν την οριοθέτηση των περιοχών, το κόστος και τον προϋπολογισμό των αποζημιώσεων, όπως και να γίνουν πάρα πολύ γρήγορα όλες οι προβλέψεις που απαιτούνται για τη μεσοπρόθεσμη αποκατάσταση και βοήθεια στους συμπολίτες μας και στην οριστική επανοικοδόμηση όσων κτιρίων έχουν πληγεί και όσων οικισμών έχουν μεγάλες καταστροφές. Η κατάσταση στη Λέσβο δεν είναι τραγική σε επίπεδο νησιού, είναι τραγική η κατάσταση σε συγκεκριμένους οικισμούς σαν τις Βρίσες”.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.