Quantcast
O Πρωθυπουργός ενημερώνει τους αρχηγούς για Eurogroup και Κυπριακό - enikonomia.gr
share

O Πρωθυπουργός ενημερώνει τους αρχηγούς για Eurogroup και Κυπριακό

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

Διαδοχικά ραντεβού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής, έχει σήμερα και αύριο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που θα συναντήσει επίσης και τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Στις 6 το απόγευμα σήμερα ο Πρωθυπουργός θα δεχθεί τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για το θέμα της υγείας του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού βγήκε Σάββατο από το νοσοκομείο και έχει προγραμματίσει να είναι στο γραφείο του στις 26 Ιουνίου, όμως, θα κάνει μια εξαίρεση και θα μεταβεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μια ώρα αργότερα τις πόρτες του Μαξίμου θα περάσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, που επιμένει σύμφωνα με τις πληροφορίες σε κυβέρνηση τεχνοκρατών από την παρούσα Βουλή.

Τα ραντεβού του Πρωθυπουργού θα συνεχιστούν την Τρίτη. Στις 11 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 12 με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και στη 1.30΄ -στο πιο ενδιαφέρον προφανώς τετ α τετ- με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 3 θα δεχθεί τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Στην επίσημη ατζέντα των συναντήσεων είναι το Κυπριακό και η συμφωνία του Eurogroup την περασμένη Πέμπτη, προφανώς και τι συνεπάγεται για τη χώρα το επόμενο διάστημα.

Ειδικά για το Κυπριακό ενδέχεται οι εξελίξεις να είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ενώ θα υπάρχει ενημέρωση και για τις προθέσεις της Τουρκίας μετά τα όσα θα πει στην Αθήνα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Οι συναντήσεις, όμως, εκ των πραγμάτων, θα είναι εφ’ όλης της ύλης, ανεξαρτήτως του τι θα διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης.

Οι πληροφορίες του Real.gr επιμένουν ότι η συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup που έχει ζητήσει η Ν.Δ. μάλλον θα καθυστερήσει, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.

Ακόμη, σήμερα συνεδριάζει το ΚΥΣΟΙΠ με κύριο θέμα την Αναπτυξιακή τράπεζα.,

Πηγή: real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.