Quantcast
Κυβερνητικές πηγές: Τι είπε ο Τσίπρας στις συναντήσεις με Θεοδωράκη - Λεβέντη - enikonomia.gr
share

Κυβερνητικές πηγές: Τι είπε ο Τσίπρας στις συναντήσεις με Θεοδωράκη – Λεβέντη

δημοσιεύτηκε:

Αναλυτική ενημέρωση παρείχε χθες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους δύο πρώτους πολιτικούς αρχηγούς, με τους οποίους ξεκίνησε αυτός ο κύκλος επαφών του με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η ενημέρωση αφορούσε τόσο στα αποτελέσματα του Eurogroup όσο και στις εξελίξεις στο Κυπριακό. Επίσης, ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εξέφρασε την πεποίθηση του για το τέλος των μνημονίων μετά και την απόφαση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, της 15ης Ιουνίου.

Ανοίγοντας τον κύκλο των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το χρέος μπαίνει σε τροχιά βιωσιμότητας συνδυαστικά με τις αποφάσεις του Eurogroup της 24ης Μαΐου του 2016 και του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017.

Όπως διευκρίνισε ο Αλέξης Τσίπρας, το πρώτο όριζε σαφώς ως ανώτατο όριο για την αποπληρωμή των δανείων της χώρας το 15% του ΑΕΠ, ενώ στη τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ορίστηκαν τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% μετά το 2023. Συνδυαστικά οι δυο αυτές αποφάσεις συγκροτούν έναν αλγόριθμο, ο οποίος προσδιορίζει τα μέτρα για το χρέος.

Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.