Quantcast
Ο Κικίλιας στον Realfm 97,8 για την αποκάλυψη των «Ειδήσεων» - enikonomia.gr
share

Ο Κικίλιας στον Realfm 97,8 για την αποκάλυψη των «Ειδήσεων»

δημοσιεύτηκε:

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις», που κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο: “Φοβόμαστε για τη ζωή μας”, όπου η εφημερίδα μεταφέρει την κραυγή αγωνίας από τους φοιτητές του ΑΠΘ και καταγράφει εικόνες-σοκ με νέους να χτυπούν ενέσεις μπροστά στα μάτια τους, αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Είναι το παιδί της κάθε ελληνικής οικογένειας αυτό το οποίο φοιτά στα δημόσια πανεπιστήμια. Η αίσθηση ενός γονιού για το παιδί του, που το στέλνει να σπουδάσει σε έναν χώρο, όπου πρέπει να μορφωθεί, να πάρει γνώσεις, δεξιότητες, να γίνει χρήσιμος στην κοινωνία, αύριο να διεκδικήσει μια θέση εργασίας, ότι κινδυνεύει η ζωή του είναι σοκαριστική” είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και πρόσθεσε.

“Για μας, προφανώς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή το θέμα της ασφάλειας -που ασφάλεια σημαίνει ελευθερία, δημοκρατία- είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας. Δεν νοούμε πώς πολίτες, νέοι άνθρωποι και φοιτητές μπορούν να ζουν υπό το κράτος του φόβου και του τρόμου… Ειδικά μετά τις εξοργιστικές απαντήσεις- δηλώσεις του υπουργού, κ. Γαβρόγλου…Αυτή η κατάσταση της σύγχυσης, των ημιυπεύθυνων, ημιανεύθυνων, αυτή η κατάσταση του αφήνουμε τα πράγματα να ευτελίζονται και στην Παιδεία ακόμα, που έχει να κάνει με τις επόμενες γενιές, το μέλλον μας, με αυτούς που ελπίζουμε ότι θα γίνουν καλύτεροι από εμάς, είναι μη αποδεκτό, εξοργιστικό.

“Η θέση της ΝΔ είναι καθαρή, κανένα άσυλο δεν υπάρχει για πράξεις ανομίας, για εκβιασμούς, για απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των φοιτητών και της σωστής λειτουργίας των πανεπιστημίων. Σαφώς και η αστυνομία πρέπει να εφαρμόσει το νόμο όπως σε όλα τα άλλα μέρη της χώρας και στα πανεπιστήμια” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.