Quantcast
Τι προβλέπει η ρύθμιση Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους των δήμων- Τι απαντά η ΠΟΕ- ΟΤΑ - enikonomia.gr
share

Τι προβλέπει η ρύθμιση Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους των δήμων- Τι απαντά η ΠΟΕ- ΟΤΑ

δημοσιεύτηκε:

Τη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους των δήμων, που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα, παρουσίασε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε συνάντησή τους σήμερα το μεσημέρι.

Μετά τη συνάντηση οι συνδικαλιστές σημείωσαν ότι η ρύθμιση «απέχει πολύ» από αυτά που διεκδικούν (μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου), ωστόσο θα εξεταστεί από τους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας, ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για να καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεών της.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους. Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναπροσαρμόσουν τα οργανογράμματά τους ώστε, με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους, να προκύψουν πρόσθετες οργανικές θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν κι’ αυτές μέσω ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός σημείωσε, ακόμα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι είπε στους συνδικαλιστές ότι θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης «να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Αυτήν τη ώρα, ο κ. Σκουρλέτης συναντάται με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.